Over ons

Over ons

Patiëntenorganisatie

De Prikkelbare Darm Syndroom Belangenorganisatie (PDSB) is de patiëntenorganisatie voor iedereen met Prikkelbare Darm Syndroom. De PDSB is een stichting met als belangrijkste activiteiten voorlichting, lotgenotencontact en belangenbehartiging. Lees hier de voordelen van PDSB-donateur zijn.

De PDSB heeft behalve veel vrijwilligers ook een manager, een directeur, een medische adviesraad, een adviescommissie en een raad van toezicht. Deze vind je op de pagina Wie zijn wij.

Vrijwilligers

Ons werk is niet mogelijk zonder de grote groep vrijwilligers die zich met hart en ziel inzetten voor de PDSB. Ben je ook op zoek naar nuttig, plezierig en interessant vrijwilligerswerk? Kijk dan eens bij onze vacatures.

Voorlichting en lotgenotencontact

We zijn bijvoorbeeld actief op Facebook en Twitter. Mensen die liever telefonisch iemand spreken, kunnen bellen met onze PDS-infolijn.

Voor jongeren tussen 16 en 30 jaar is er een jongerengroep. En voor ouders van kinderen met PDS hebben we een oudercoördinator.

De PDSB houdt jaarlijks verschillende voorlichtingsbijeenkomsten en staat met een stand op beurzen. Daarnaast organiseren we elke eerste zaterdag van november de landelijke PDS-infodag.

Donateurs die minimaal € 25 per jaar doneren ontvangen ons magazine Prikkels.

De PDSB voert of voerde samen met andere organisaties verschillende projecten uit.

Lees meer over wat wij doen in onze jaarverslagen.

Donateurs

De PDS Belangenorganisatie heeft ongeveer 3.000 donateurs. Door donateur te worden help je jezelf en anderen.

Als je minimaal € 25 doneert, ontvang je een toiletpasje, 4 keer ons magazine Prikkels en meer voordelen. Ook help je ons voorlichting over PDS te geven aan patiënten en behandelaars en te zorgen voor een betere belangenbehartiging van PDS-patiënten.

Sommige aanvullende zorgverzekeringen vergoeden donaties aan patiëntenorganisaties. Vraag dit na bij je zorgverzekeraar. Bovendien kun je de donatie terugverdienen met de vele kortingen die je kunt krijgen.

Contact

Heb je een vraag aan de Prikkelbare Darm Syndroom Belangenorganisatie of ben je om een andere reden op zoek naar onze telefoonnummers, e-mailadressen of andere gegevens? Kijk op de pagina Contact.

Giften aftrekbaar

Je kunt de PDSB ook steunen met een gift. Deze is (onder bepaalde voorwaarden) aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. De PDSB heeft namelijk de ANBI-status: Algemeen Nut Beogende Instelling.

Verantwoording

Wil je onze statuten, gedragscode of transparantieregeling lezen? Heb je een klacht en wil je de klachtenregeling bekijken? Kijk dan op de pagina Verantwoording.

De PDSB wordt gesponsord door een aantal bedrijven.