PDS-infodag 2023

PDS-infodag 2023

Korte impressie van de PDS-infodag van zaterdag 4 november 2023:


Wanneer: zaterdag 4 november
Waar:  De Zalen van Zeven, Boothstraat 7 in Utrecht
Bekijk het programma

Update: Aanmelden is inmiddels helaas niet meer mogelijk; de zaal is vol!

Op zaterdagmiddag 4 november is er weer een PDS-infodag met als thema ‘Feiten en Fabels rondom PDS’. Dit jaar steken we de PDS-infodag in een NIEUW jasje. Het wordt een leuke mix van rondetafelgesprekken, workshops en een informatiemarkt! We beloven een dag vol waardevolle inzichten en praktische kennis.

Tijdens deze inspirerende dag gaan wij met gerenommeerde experts vanuit verschillende disciplines in gesprek om je inzicht geven in de volgende belangrijke onderwerpen:

De darm-brein-connectie

We nemen je mee in de wondere wereld van de hersen-darm-as en het microbioom. Door onderzoek weten we immers dat het microbioom van mensen met Prikkelbare Darm Syndroom uit balans kan zijn. Hierna begrijp je hoe deze relatie onze algehele gezondheid beïnvloedt.

Voeding en Leefstijl

Deze onderwerpen zijn nog nooit zo actueel geweest. Tijdens deze gesprekken krijg je inzicht hoe je jouw gezondheid kunt optimaliseren door middel van de juiste voeding en beweging met praktische tips en adviezen die je meteen in het dagelijkse leven kunt toepassen.

Samen beslissen

In 2022 verschenen de nieuwe PDS-richtlijnen voor artsen. We gaan samen dieper in op wat dit betekent voor jou als patiënt en spreken over hoe je meer regie kunt nemen over de behandeling samen met je huisarts d.m.v. de Keuzehulp PDS.

Hypnotherapie

Wat is hypnotherapie nu eigenlijk? En hoe ziet zo’n PDS-traject er uit bij een therapeut? Op deze vragen en nog veel meer geven we graag antwoord. Daarbij ga je tijdens de workshop zelf aan de slag met algemene tips om je darmen te ontspannen, minder gevoelig te reageren op prikkels en het vertrouwen in je eigen lichaam te herstellen.

Mis deze kans niet om andere PDS-ers te leren kennen en te groeien op het gebied van darmgezondheid!

Programma PDS-infodag 2023

12.00 Welkom en kennismaking
Het programma begint om 13.00, maar vanaf 12.00 kun je al kennismaken (lotgenotencontact) en de informatiemarkt bezoeken. Neem zelf je lunch mee.*
13.00 Rondetafelgesprek: Fabels en feiten door verschillende zorgprofessionals
(diëtist, MDL-arts, huisarts en hypnotherapeut)
14.30 Pauze & informatiemarkt
15.00 Overzicht nieuwe PDS-studies
15.30 Workshopronde 1
16.15 Workshopronde 2
Voor beide workshops is er keuze uit:
Voeding & leefstijl: Holistische leefstijlaanpak bij PDS met handige tips and tricks
Darm-brein connectie: het kip en ei verhaal: verstoring van de balans tussen darm en brein
Hypnotherapie: Praktische kennismaking met een PDS-traject
17.00Afsluiting dagprogramma
17.30Borrel

* Er is geen lunch voorzien op de locatie. Tijdens de pauze is er wel fruit en koffie/thee beschikbaar.

Locatie

We hebben dit jaar gekozen voor een huiselijke locatie: De Zalen van Zeven te Utrecht (Boothstraat 7). De locatie is gemakkelijk te bereiken met het OV of met de auto.

icoon trein

OV:
Iedere paar minuten vertrekken er bussen vanaf het Utrecht Centraal aan de Jaarbeurszijde. Je kunt een van de volgende buslijnen pakken: lijn 7, 8, 28, 50, 51, 52, 53, 55, 74 of 77. Je kunt ook in 12 minuten lopen naar de Boothstraat. Het is 1 km vanuit de trein tot aan onze voordeur.

icoon auto

Auto:
Rondom de Boothstraat zijn er diverse parkeermogelijkheden. Het voordeligst is om te parkeren in parkeergarage de Grifthoek (800 meter loopafstand). 

Prijzen

prijzen PDS-infodag: Donateurs € 10, Niet-donateurs € 15, Vrijwilligers gratis


Aanmelden is helaas niet meer mogelijk; de zaal is vol!


Vragen

Heb je verdere vragen over de PDS-infodag? Je kunt mailen naar lotgenotencontact@pdsb.nl.