Test: Heb ik Prikkelbare Darm Syndroom (PDS)?

Test: Heb ik Prikkelbare Darm Syndroom (PDS)?

MDL-arts dr. Marten Otten heeft in samenwerking met de PDS Belangenorganisatie een test ontwikkeld voor mensen zonder diagnose. Via het invullen van de vragen kun je testen of je mogelijk Prikkelbare Darm Syndroom hebt.

Het eerste gedeelte van de test bevat vragen over buikpijn en ontlastingsproblemen, gebaseerd op de Rome-IV-criteria. Met behulp van het tweede deel van de test is te bepalen hoe erg je PDS (mogelijk) is.

N.B. Alleen een arts kan een diagnose stellen. Deze test is geen vervanging van een medisch consult en biedt slechts een indicatie, voor mensen die (nog) geen diagnose hebben. Meenemen van de uitslag van de test naar de huisarts kan het stellen van de diagnose makkelijker maken.


Als je aan het eind van de test je e-mailadres invult, krijg je automatisch de resultaten van de test per mail toegestuurd. Dit is echter niet verplicht; je krijgt de resultaten ook op je scherm. Je e-mailadres wordt alleen eenmalig daarvoor gebruikt en nergens anders voor.

De Prikkelbare Darm Syndroom Belangenorganisatie heeft geen toegang tot alle gegevens (inclusief e-mailadres) die je invult en slaat deze gegevens ook niet op.