Steun de PDSB

Steun de PDSB

Steun de Prikkelbare Darm Syndroom Belangenorganisatie

Bij een donatie van minimaal € 25 ontvang je 4 keer per jaar ons magazine Prikkels, een toiletpasje en veel kortingen en andere voordelen!

De PDSB heeft circa 3.000 donateurs. Door dit grote aantal worden we serieus genomen bij belangenbehartiging en zijn we een belangrijke factor in het verbeteren van de kwaliteit van leven van PDS-patiënten. Door je aan te melden help je jezelf en anderen. De PDSB kan PDS helaas niet genezen, maar wel helpen het leven met PDS te verbeteren!

Je kunt elk bedrag doneren dat je wilt, maar bij een donatie van minimaal € 25 per jaar ontvang je een toiletpasje, vier keer per jaar het magazine Prikkels, alle kortingen en uitnodigingen voor onze bijeenkomsten.
Je kunt aangeven dat je donatie elk jaar opnieuw in rekening wordt gebracht. Als je niet per automatische incasso wilt/kunt betalen, wordt er een kostentoeslag van € 1,50 per incasso in rekening gebracht.

Veel aanvullende zorgverzekeringen vergoeden je donatie aan een patiëntenorganisatie. Kijk in het overzicht van Independer of vraag dit na bij je zorgverzekeraar. De PDSB is aangesloten bij Ieder(in) en Patiëntenfederatie Nederland. Bovendien kun je je donatie terugverdienen met de vele kortingen die je kunt krijgen.

Als minimaal € 25 doneert krijg je:

Opzeggen

Heb je een doorlopende jaarlijkse donatie, maar wil je deze opzeggen? Dit kan tot uiterlijk één maand voor de verlenging. Je kunt opzeggen door een e-mail met je naam- en adresgegevens te sturen naar info@pdsb.nl. Je ontvangt een bevestiging (brief of e-mail) als bewijs van opzegging. Na maximaal een jaar worden je gegevens dan uit onze administratie verwijderd.

LET OP:
Voor het opzeggen en stilzwijgend verlengen van contributies van patiëntenorganisaties geldt niet het consumentenrecht maar het verenigingsrecht. Bij het Juridisch Loket (gefinancierd door het ministerie van Veiligheid en Justitie) staat daarover het volgende:

Voor het opzeggen of stilzwijgend verlengen van lidmaatschappen bij verenigingen geldt een andere wetgeving, namelijk de regels van het verenigingsrecht. De regels over het opzeggen of stilzwijgend verlengen zijn terug te vinden in de statuten van een vereniging. De statuten worden door de vereniging zelf bepaald.

Adreswijzigingen

Wil je een wijziging van je naam, adres, telefoonnummer of andere gegevens doorgeven? Dit kun je doen door een e-mail te sturen naar info@pdsb.nl

Giften

Je kunt de PDSB ook steunen met een gift. Je gift kun je overmaken op IBAN: NL03 RABO 0168769816 (BIC: RABONL2U) t.n.v. Stichting Belangen MDL-patiënten. Vermeld bij de betaling: gift.

Fiscaal aftrekbaar

De Prikkelbare Darm Syndroom Belangenorganisatie is aangesloten bij Ieder(in) en Patiëntenfederatie Nederland en heeft de ANBI-status: Algemeen Nut Beogende Instelling. Dit betekent dat jouw gift (of donatie) aan de PDSB fiscaal aftrekbaar kan zijn.

Als het totaal van al je gewone giften (aan een of meer goede doelen) in een jaar tussen de 1% en 10% van je inkomen ligt, kun je je giften aftrekken bij de aangifte van de inkomstenbelasting.

Bij voorbaat hartelijk dank!