Professionals

Professionals

Brochures over PDS

De brochures kun je hier gratis downloaden. Wil je meerdere exemplaren van de algemene brochure ontvangen, bijvoorbeeld voor de wachtkamer (arts, ziekenhuis, diëtist), mail dan naar info@pdsb.nl.

PDS-patiënten voor onderzoeken

Op de pagina Nieuws op deze website, op Twitter en Facebook plaatsen we regelmatig oproepen om PDS-patiënten te werven voor onderzoeken. Dat kunnen onderzoeken zijn waarbij PDS-patiënten een behandeling ondergaan (bijvoorbeeld medicijnen, supplementen, therapie of placebo), waarbij PDS-patiënten ontlasting inleveren/opsturen, of waarbij PDS-patiënten een enquête invullen of geïnterviewd worden. De ervaring leert dat vooral na publicatie van zo’n oproep op onze Facebookpagina veel mensen zich aanmelden om mee te doen aan het onderzoek. Onderzoekers die op zoek zijn naar PDS-patiënten kunnen hun oproep mailen naar socialmedia@pdsb.nl.

Projecten

De PDSB heeft aan diverse projecten meegewerkt. Waaronder het REDUCE PDS project, een initiatief van de PDSB (Prikkelbare Darm Syndroom Belangenvereniging), de NVMDL (Nederlandse Vereniging van Maag-Darm-Lever Artsen, het CBO (Centraal Begeleiding Orgaan), de NVGE (Nederlandse Vereniging voor Gastro-Enterologie) en de VMDLV (Verpleegkundigen & Verzorgenden, Maag Darm Lever).

Keuzehulp PDS

De Keuzehulp PDS zet de kenmerken en voor- en nadelen van veel verschillende behandelingen op een rij. De Keuzehulp is bedoeld om de PDS-patiënt en ook de arts te helpen bij de keuze voor een behandeling. Gaat de voorkeur bijvoorbeeld uit naar een behandeling met medicijnen, of juist liever therapie of medicijnen? Wil de patiënt een tijdelijke behandeling of iets wat hij/zij blijft slikken of doen? Vind het patiënt het belangrijk dat de behandeling wetenschappelijk bewezen effectief is en vergoed wordt? De Keuzehulp PDS is een eenvoudige online tool die de patiënt zelf of samen met de arts kan doorlopen.

Webinar Keuzehulp PDS

Overige relevante pagina’s