Wordt jouw donatie aan de PDSB vergoed?

Wordt jouw donatie aan de PDSB vergoed?

Je donatie aan de PDSB is van groot belang om onze activiteiten mogelijk te maken. Maar wist je dat je in sommige gevallen je geld weer terug kunt krijgen?

Sommige zorgverzekeraars vergoeden je donatie aan de Prikkelbare Darm Syndroom Belangenorganisatie en andere patiëntenorganisaties. Of je je jaardonatie vergoed krijgt, is afhankelijk van welke aanvullende verzekering je hebt.

Welke zorgverzekeringen?

Patiëntenfederatie Nederland heeft een overzicht gemaakt van zorgverzekeringen die contributies en jaardonaties aan patiëntenorganisaties vergoeden. Dit overzicht vind je op bit.ly/vergoeding2022.

Vergoedingenoverzicht

In dit overzicht staan echter vooral de aanvullende zorgverzekeringen genoemd die je voor 2022 kon afsluiten. Het kan zijn dat je een oudere aanvullende zorgverzekering hebt, die misschien ook bijdragen aan patiëntenorganisaties vergoedt. Kijk daarom ook even in het vergoedingenoverzicht op de website van je eigen zorgverzekering (zoek op ‘patiëntenorganisatie’ of ‘patiëntenvereniging’), of vraag het even na bij je eigen zorgverzekeringverzekeraar.

Aangesloten bij koepels

Sommige zorgverzekeringen vergoeden de contributie of jaarbijdrage alleen als de patiëntenorganisatie is aangesloten bij een koepel van patiëntenorganisaties, zoals Ieder(in) of Patiëntenfederatie Nederland. De PDSB is aangesloten bij beide.

Betaalbewijs

Bij het declareren kun je meestal gewoon een pdf van je bankafschrijving uploaden. Is dit voor jouw verzekering niet voldoende, dan kun je via info@pdsb.nl een betaalbewijs op jouw naam aanvragen. Dit kun je dan uploaden bij je declaratie.

Berichten overzicht