2 november 2024: PDS-infodag

2 november 2024: PDS-infodag

Omgaan met PDS: samen sterker!

Wanneer: zaterdag 2 november 2024, 13.00-17.30 uur
Waar: Congres- en vergadercentrum Domstad in Utrecht
Meld je direct aan


We nodigen je van harte uit voor een inspirerende PDS-infodag op zaterdag 2 november in het congrescentrum Domstad in Utrecht. Deze dag staat geheel in het teken van empowerment, verbinding en positiviteit. Ons doel is om jou en andere mensen met PDS het gevoel te geven dat je er niet alleen voor staat. Door middel van informatieve sessies, interactieve workshops en het delen van persoonlijke ervaringen willen we zorgen voor een dag waar we met en van elkaar kunnen leren!

Wat kun je verwachten?

  • Inspirerende Workshops: We bieden diverse workshops aan, geleid door experts en ervaringsdeskundigen, die je praktische tips en inzichten zullen geven.
    • Sanne SavelsberghErvaringsverhaal: Documentaire ‘Mooie meisjes poepen niet’ – Sanne deelt haar persoonlijke reis met PDS en de zoektocht naar zelfacceptatie.
    • Naomi ReesingFIX JE SHIT: Durf te delen – Naomi bespreekt hoe je taboes doorbreekt en het belang van open communicatie in verschillende relaties.
    • Clementine De JongeFlexibel omgaan met PDS – Een workshop rond ACT-therapie en het belang van acceptatie en zelfwaarde bij het omgaan met PDS.
    • Femke Van WijkPoepen, plassen & vrijen: wat hebben de bekkenbodemspieren daar mee te maken? – Ontdek de functie van de bekkenbodemspieren en hoe een slechte werking invloed kan hebben op je gezondheid, inclusief praktische tips en oefeningen.
    • Elda DorrenOmarm je darm! – Een holistische kijk op darmklachten en de darm-brein-as, waarin de mens als geheel centraal staat.
    • Aniek BuijsroggeVoeding en meer bij PDS – Aniek bespreekt welke pijlers van invloed zijn op PDS-klachten en hoe voeding je darmen kan ondersteunen, inclusief de vraag of één dieet voor iedereen werkt.
    • Esther NevenWerk en toekomst met PDS – Deze workshop behandelt communicatie met je werkgever, re-integratiewetgeving en het nemen van regie over je eigen proces bij PDS.
    • Ilse VerheulPDS en seksualiteit – Ilse geeft praktische tips en bespreekt hoe PDS invloed kan hebben op seksualiteit en hoe je hierover kunt communiceren voor een fijnere seksbeleving.
  • Wetenschappelijke update dr. John Penders: Microbioomonderzoek en PDS
    Dr. Penders onderzoekt hoe darmbacteriën kunnen helpen om PDS eerder op te sporen. Zijn project richt zich op het identificeren van een microbioomprofiel dat PDS kan voorspellen of vroeg kan detecteren. Dit kan helpen om PDS beter te diagnosticeren en nieuwe behandelmethoden te ontwikkelen, specifiek afgestemd op individuele patiënten. Tijdens de infodag zal hij meer vertellen over deze baanbrekende studie die inzicht biedt in het ontstaan van PDS.
  • Informatiemarkt: Er is ook ruim de tijd om de informatiestands van onze sponsoren te bezoeken. 

Deze dag biedt een unieke kans om waardevolle kennis op te doen, nieuwe mensen te ontmoeten en te leren van elkaar.

We hopen je daar te zien! Hieronder kun je je aanmelden.

Programma PDS-infodag 2024

12.30Inloop *
13.00Start programma
13.15Wetenschappelijke update
13.45Uitleg workshops
14.00Workshop 1
14.30Pauze
15.00Workshop 2
15.30Inspirerend ervaringsverhaal
16.00Pauze
16.30Afsluiting workshops
17.00Quiz

* Er is geen lunch voorzien op de locatie. Tijdens de pauze is er wel fruit, koekjes en koffie/ thee beschikbaar.

Locatie

Cursus- en vergadercentrum DOMSTAD UTRECHT
Koningsbergerstraat 9, 3531 AJ Utrecht
Bereikbaarheid

Prijzen

prijzen PDS-infodag: Donateurs € 10, Niet-donateurs € 15, Vrijwilligers gratis

Vragen

Heb je een vraag over de PDS-infodag? Mail dan naar naar liesehimpe@pdsb.nl