Arbeidsparticipatietool

Arbeidsparticipatietool

Arbeidsparticipatietool Chronisch Zieken

Bekijk de Arbeidsparticipatietool PDS op arbeidsparticipatietool.nl.
Wil je de app gebruiken? Iedere organisatie heeft een eigen app. Zoek in de Google Play Store of de Apple App Store op PDS en werk. De app is gratis.

Aan het werk komen of blijven met Prikkelbare Darm Syndroom kan lastig zijn door de klachten die je hiervan ondervindt. Tegelijkertijd zijn hier veel oplossingen voor te vinden. 

Een veel voorkomend probleem is dat je werkgever, leidinggevende en collega’s vaak weinig of niets weten van Prikkelbare Darm Syndroom. Dit kan communicatiestoornissen, foute verwachtingen, vooroordelen en moeilijkheden bij functioneringsgesprekken of het maken van planningen veroorzaken. Ook zijn werkgevers en leidinggevenden vaak niet op de hoogte van de mogelijke oplossingen. 

De Arbeidsparticipatietool biedt hulp. De Arbeidsparticipatietool bestaat uit een gedeelte voor (potentiële) werknemers met PDS, waar veel informatie en adviezen te vinden zijn om aan het werk te blijven of te komen. Uniek is dat er ook een gedeelte is voor werkgevers, leidinggevenden en collega’s waar zij op een effectieve en aantrekkelijke manier korte informatie krijgen over twee zaken:

  • Wat is PDS precies?
  • Wat zijn de gevolgen van PDS op het werk en wat is hieraan te doen?

Mensen met PDS kunnen deze informatie eenvoudig delen met hun werkgever, leidinggevenden of collega’s. Daarna kun je gezamenlijk naar oplossingen kijken om mogelijke problemen op het werk aan te pakken. Succes!

Bekijk de Tool op arbeidsparticipatietool.nl. 

https://youtu.be/uReSBCHxmM4

Heb je vragen over de tool of het project, mail dan naar Irene Spaan, manager@pdsb.nl.

Het project Arbeidsparticipatietool valt onder Samen bouwen aan participatie.