Mijn Re-integratieplan

Mijn Re-integratieplan

Mijn Re-integratieplan ondersteunt zelfregie zieke werknemers

Zit je ziek thuis en moet/kun je weer aan de slag via een re-integratietraject? Dan hebben we goed nieuws voor je! Er is een online leerprogramma om je te helpen bij alle obstakels en vragen die je tegenkomt in dit proces: www.mijnreintegratieplan.nl.

Voor wie is Mijn Re-integratieplan?

Mijn re-integratieplan is voor mensen, met of zonder werkgever, die ziek zijn (loondoorbetaling door werkgever of Ziektewetuitkering). Ook voor zelfstandigen die ziek zijn of mensen die als zelfstandige verder willen gaan, heeft het programma het nodige te bieden. Voor hen is het onderdeel Zelfstandigen gemaakt in het onderdeel Ik heb geen werkgever.

In het programma vind je onder andere de volgende informatie:

  • Wat zijn mijn rechten en plichten?
  • Hoe bereid ik me voor op gesprekken met de verzekeringsarts, medisch adviseur, bedrijfsarts?
  • Hoe verzeker ik me tegen arbeidsongeschiktheid en waar moet ik dan op letten?
  • Wat doet een casemanager, re-integratiebegeleider, bedrijfsarts, arbeidsdeskundige?
  • Welke opties heb ik als ik het niet eens ben met de bedrijfs- of verzekeringsarts?
  • Hoe los ik een conflict met de werkgever of bedrijfsarts op?
  • Welke andere opties dan werk in loondienst zijn er?
  • Hoe krijg ik duidelijk zicht op mijn beperkingen en zijn er ook oplossingen voor de belemmeringen die ik tegenkom?

Voor professionals die zieke arbeidskrachten begeleiden of coachen biedt het programma een handleiding voor hoe je als professional Mijn re-integratieplan kan inzetten voor je cliënten.

Hoe krijg je toegang?

Om toegang te krijgen tot Mijn re-integratieplan maak je binnen 1 minuut een gratis account aan.

1. Vul het formulier Nieuw account in om een eigen account aan te maken.
2. Er wordt dan meteen een e-mail verstuurd naar je e-mailadres.
3. Lees de e-mail en klik op de link die erin staat. Zodra je dat doet, is je account aangemaakt en ben je ingelogd. Je komt dan terecht op de welkomstpagina met een aantal eerste tips voor gebruik.

Nu kun je Mijn Re-integratieplan direct gebruiken. Elke volgende keer dat je inlogt, heb je meteen toegang. Je kunt het programma vervolgens een jaar lang blijven gebruiken. Langer kan natuurlijk ook, maar dan moet je weer een nieuw account aanmaken.

We hopen dat je veel profijt hebt van het programma. Alles in Mijn Re-integratieplan is erop gericht om jou te ondersteunen bij werkhervatting en herstel. Het gaat immers om jouw toekomst!

Meer informatie

Als je nog vragen hebt over Mijn Re-integratieplan dan kun je die stellen via info@mijnreintegratieplan.nl.

Mijn Re-integratieplan wordt mogelijk gemaakt door subsidie van het ministerie van VWS. Mijn Re-integratieplan maakt onderdeel uit van het project Samen Bouwen aan Participatie waaraan verschillende patiëntenorganisaties deelnemen.