Logoklein (Small) 

PRIKKELBARE DARM SYNDROOM BELANGENVERENIGING

Zomerse quinoasalade

Ankie van der Kruk
Prikkels, juni 2014

Ingrediënten

  • 200 gram doperwten met 1 takje munt
  • 200 gram sperziebonen met 1 takje bonenkruid
  • 200 gram snijbonen met 1 takje bonenkruid
  • 200 gram peulen met 1 takje munt
  • 200 gram quinoa
  • 2 eetlepels platte peterselie
  • 2 eetlepels bieslook
  • 1-2 eetlepels olijfolie extra vierge


Bereiding
Kook de quinoa volgens de verpakking in de groentebouillon gaar. Kook de groenten beetgaar (ieder apart) in water met het bijbehorende kruid en weinig zout. Meng de nog warme groenten en de olie door de gare quinoa en voeg als laatste de fijngehakte peterselie en bieslook toe. Zo mengen de smaken goed door elkaar. Eventueel op smaak brengen met wat zout. Laat afkoelen.

Zomerse quinoa salade komkommer tomaat

Tips
U kunt deze salade ook leuk in mooie bladeren van ijsbergsla presenteren.
Heeft u biologische bloemen zoals het driekleurige viooltje, de Oost-Indische kers of bloeiende bieslook? Leg er wat van op de salade. Heel fleurig en u kunt ze opeten.
Als u ertegen kunt, zijn tomaatjes en/of plakjes komkommer er ook lekker op.
Staan er groenten bij die u niet verdraagt? Laat ze weg en doe erbij wat u wel kunt eten, bijvoorbeeld beetgare bloemkoolroosjes, worteltjes of stukjes venkel.


Naschrift redactie

Let op: recepten zijn nooit geschikt voor alle PDS-patiënten

Er kunnen altijd ingrediënten of bereidingswijzen genoemd worden waar uw darmen niet tegen kunnen. Vervang deze producten dan door iets anders of gebruik dit recept niet. Ook kunt u ervoor kiezen om minder van een bepaald product te gebruiken als uw darmen hierop beter reageren.