Logoklein (Small) 

PRIKKELBARE DARM SYNDROOM BELANGENVERENIGING

Witte asperges

Ankie van der Kruk
Prikkels, maart 2014

Ingrediënten
• 1,5 kg asperges
• 1 laurierblaadje
• zout
• saus: 2 eetlepels verse dragon of 3 eetlepels verse platte peterselie

Witte asperges met zalmBereiding
Schil de asperges van onder het kopje; kijk goed of alle schil eraf is. Snijd eventueel het onderste houterige stukje eraf. De schillen en de houterige stukjes koken in water met het laurierblaadje en het zout. Laat dit 20 minuten trekken. Zeven en het vocht opvangen. Als je ook een aspergesaus wilt, snij dan nog een stukje van de asperges af. Zet de asperges en de eventuele stukjes voor de saus met het vocht van de schillen op. Kook de asperges beetgaar, laat ze uitlekken in een vergiet boven het opgevangen vocht en plaats een deksel erop. Pureer de stukjes voor de saus, eventueel een beetje aspergevocht erbij en de fijngesneden kruiden, en breng op smaak met wat zout.

Tip: Gebakken zalmfilet is hier lekker bij.


Naschrift redactie

Let op: recepten zijn nooit geschikt voor alle PDS-patiënten.

Er kunnen altijd ingrediënten of bereidingswijzen genoemd worden waar uw darmen niet tegen kunnen. Vervang deze producten dan door iets anders of gebruik dit recept niet. Ook kunt u ervoor kiezen om minder van een bepaald product te gebruiken als uw darmen hierop beter reageren.