Oproep: vragenlijst relatie trauma, stress en PDS

Oproep: vragenlijst relatie trauma, stress en PDS

Wil je deze anonieme vragenlijst over de relatie tussen stress, trauma en darmklachten invullen? Mensen met en zonder darmklachten kunnen meedoen.

Verband trauma en PDS

Onderzoek heeft aangetoond dat er een sterk verband bestaat tussen traumatische levenservaringen en de ontwikkeling van PDS. Om dit verband beter te begrijpen willen onderzoekers van de Universiteit van Maastricht via een online vragenlijst in kaart brengen:

  1. Welke strategie├źn mensen met PDS zoal hanteren om met stressvolle situaties om te gaan, in hoeverre dit bepaald wordt door eerdere levenservaringen en verband houdt met (een verhoogde gevoeligheid voor) darm- en stemmingsklachten.
  2. Hoe mensen met PDS zich over het algemeen verhouden tot hun eigen lichaam en betekenisvolle anderen, in hoeverre dit bepaald wordt door eerdere levenservaringen en samenhangt met (een verhoogde gevoeligheid voor) darm- en/of stemmingsklachten.

Wie kan er deelnemen?

Alle mensen met en zonder chronische darmklachten kunnen de vragenlijst invullen. De vragenlijst blijft waarschijnlijk tot begin oktober beschikbaar.

Berichten overzicht