Logoklein (Small) 

PRIKKELBARE DARM SYNDROOM BELANGENVERENIGING

Stille tocht

Egel laptopDatum: 2010-09-01

Tirza Koman

Als rasechte Dordtenaar, geboren en getogen in deze prachtstad, kan ik me af en toe steeds meer schamen over de situaties en gebeurtenissen die zich in deze plaats afspelen. Een paar weken geleden nog vond er in een flatgebouw een explosie plaats, veroorzaakt door de bewoner van het pand, die in de clinch lag met de Belastingdienst en de politie.

Die laatste term doet mij meteen terug denken aan voor mijzelf de meest indrukwekkende gebeurtenis van het afgelopen jaar. De dood van Milly Boele deed mij beseffen dat overal dit soort rare dingen gebeuren, maar in mijn eigen woonwijk?

Nachten heb ik er van wakker gelegen dat een script dat zo uit CSI kan komen daadwerkelijk gebeurde op nog geen paar honderd meter van mijn ouderlijk huis. Een omgeving waar ikzelf altijd een onbekommerde jeugd heb gehad en waar ik heerlijk veilig heb kunnen buitenspelen, ook in de buurt van het woonblok van Milly Boele. En ja hoor, gepaard met de slapeloze nachten en de emoties die hier bij komen kijken spelen meteen mijn darmen weer op.

Nog het meest indrukwekkend van dit alles was misschien wel de stille tocht. Duizenden mensen liepen mee, beginnend vanaf de manege waar het slachtoffer veel te vinden was. Daar voel ik mijn darmen alweer tekeer gaan. En doordat ik ondertussen weet wat voor lucht ik hierbij kan verspreiden kijk ik eerst even over mijn schouder om te kijken of de kust veilig is voordat ik ongegeneerd flatuleer. Het idee dat de stille tocht straks ook langs mijn ouderlijk huis gaat maakt het er emotioneel niet minder gemakkelijk op. En hoewel er altijd mensen zijn die puur voor de sensatie mee lopen in zo'n tocht bevind ik mij ergens halverwege de lange sliert met mensen. Wat me het meest opvalt? Vooral in de buurt van mijn ouderlijk huis, daar waar mijn emoties het hoogste oplopen en ik voortdurend flatuleer, lijk ik even helemaal alleen te lopen. Alleen, samen met de muur van minstens 2 meter breed aan onaangename geur die om mij heen hangt...

 

Terug naar Columns