Logoklein (Small) 

PRIKKELBARE DARM SYNDROOM BELANGENVERENIGING

PDSB-website en social media

Dyana Loehr, bestuurslid Digitale Voorlichting
Prikkels, Wachtkamereditie september 2015

De PDS Belangenvereniging is erg actief op social media en beheert deze mooie en uitgebreide website.

Website

Via onze website, www.pdsb.nl, geven we voorlichting over PDS en de PDSB aan leden en niet-leden. Onder Wat is PDS? staat wat Prikkelbare Darm Syndroom is, wat mogelijke oorzaken en behandelingen zijn en hoe de diagnose gesteld wordt. Het is erg leerzaam om de twee korte filmpjes te bekijken. Bovendien staat er een populaire zelftest op de website: het invulformulier Heb ik PDS?

De website speelt ook een belangrijke rol bij de ledenwerving. Via een invulformulier kan iedereen eenvoudig lid worden van de vereniging. Daarnaast is het voor iedere PDS-patiënt handig om regelmatig het nieuws en de agenda op onze website te lezen.

Onder Voor patiënten kan iedereen onze brochures, tips en columns lezen. In het ledengedeelte kunnen leden na inloggen ons ledenblad Prikkels downloaden en hebben ze toegang tot het forum, de webdiëtist en een enorme hoeveelheid artikelen en lezingen over het Prikkelbare Darm Syndroom. Bovendien staan daar alle kortingscodes waarmee PDSB-leden supplementen, medicijnen, voeding, toiletartikelen, testen en boeken met korting kunnen bestellen. Onze website is goed te vinden via Google en wordt gemiddeld 11.000 keer per maand bezocht.

Social media

Social media zijn voor ons belangrijke communicatiekanalen. We kunnen snel en eenvoudig informatie verspreiden en in contact komen met PDS-patiënten. Van alle patiëntenverenigingen waarbij vrijwilligers de social media beheren, heeft de PDSB de hoogste Kloutscore. Dit betekent dat onze invloedrijkheid en populariteit op social media groot is.

Op Twitter, www.twitter.com/PDSB, hebben we meer dan 3.500 volgers. We zetten er meerdere keren per dag nieuwtjes, tips, interessante weetjes, oproepen en dergelijke op.

Op Facebook hebben we een openbare pagina, www.facebook.com/PrikkelbareDarmSyndroomBelangenvereniging, waar we dagelijks een bericht op zetten: een tip, weetje, nieuws, uitnodiging, artikel, leuk plaatje of spreuk. We hebben ongeveer 6.000 fans (mensen die ons 'leuk vinden' en onze berichten volgen). Daarnaast hebben we een populaire besloten Facebookgroep, www.facebook.com/groups/PDSBelangenvereniging, waar groepsleden vragen kunnen stellen en adviezen kunnen krijgen. Een aantrekkelijke manier van lotgenotencontact: na 1 jaar had de groep al 2.500 leden.

Daarnaast is de PDSB te vinden op LinkedIn: www.linkedin.com/company/prikkelbare-darm-syndroom-belangenvereniging en Google+: http://www.google.com/+PDSBNL