Logoklein (Small) 

PRIKKELBARE DARM SYNDROOM BELANGENVERENIGING

Pasta met venkel, zalm en dille

Ankie van der Kruk

Prikkels, september 2016

Ingrediënten

300 gram pasta (eventueel glutenvrij)
400 gram zalmfilet
2 venkelknollen (3 als ze erg klein zijn)
150 ml soya cuisine of rijstroom
10 takjes verse dille
1 eetlepel olijfolie
zout en peper

21 recept ankieBereiding

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de venkel in kleine blokjes. Bak de venkel in 1 eetlepel olijfolie zachtjes aan. Snijd de zalmfilet in stukjes en doe deze na ongeveer vijf minuten bij de venkel. Doe de soya cuisine en de fijngesneden dille erbij. Breng op smaak met zout en peper. Laat even doorkoken. Als de saus voldoende is ingedikt, is het klaar. Serveer met een groene salade. In plaats van venkel kunt u ook courgette nemen.


Naschrift redactie

Let op: recepten zijn nooit geschikt voor alle PDS-patiënten. Er kunnen altijd ingrediënten of bereidingswijzen genoemd worden waar uw darmen niet tegen kunnen. Vervang deze producten dan door iets anders of gebruik dit recept niet. Ook kunt u ervoor kiezen om minder van een bepaald product te gebruiken als uw darmen hierop beter reageren.