Logoklein (Small) 

PRIKKELBARE DARM SYNDROOM BELANGENVERENIGING

Paprikasalade

Ankie van der Kruk

Prikkels, juni 2016 

Ingrediënten:Paprikasalade

  • 3 grote rode paprika’s
  • 3 grote gele paprika’s
  • 1 eetlepel kruidenazijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • verse basilicum
  • zout/peper

Bereiding:

Rooster de paprika’s in ongeveer 20 tot 30 minuten onder de grill. Draai ze regelmatig om tot ze bijna zwartgeblakerd zijn. Leg ze dan op een bord en dek af met magnetronfolie. Laat dit 30 minuten staan, tot het vel losgelaten heeft. Trek het vel van de paprika’s boven een kom om het vocht op te vangen. Verwijder de stelen en zaadjes en scheur de paprika’s in grote stukken. Zeef het vocht om alle zaadjes te verwijderen. Schik vervolgens de paprikastukken met de gepelde kant omhoog, overlappend naast elkaar op een schaal. Roer de azijn, het paprikavocht, zout/peper en de olijfolie door elkaar en schep de saus over de paprika. Garneer met blaadjes basilicum.


Naschrift redactie

Let op: Recepten zijn nooit geschikt voor alle PDS-patiënten. Er kunnen altijd ingrediënten of bereidingswijzen genoemd worden waar uw darmen niet tegen kunnen. Vervang deze producten dan door iets anders of gebruik dit recept niet. Ook kunt u ervoor kiezen om minder van een bepaald product te gebruiken als uw darmen hierop beter reageren.