Oproep: onderzoek naar gezondheidsklachten met schaamte-obstakel

Oproep: onderzoek naar gezondheidsklachten met schaamte-obstakel

Heb je Prikkelbare Darm Syndroom of een andere aandoening met symptomen waar mensen zich wel eens voor schamen? Wil je dan deze anonieme vragenlijst invullen?

Schaamte

Veel mensen ervaren lichamelijke klachten die ze als gênant of schaamtevol beschouwen, zoals bijvoorbeeld problemen met de ontlasting, winderigheid, de huid of seks. Deze klachten kunnen veel invloed hebben op de kwaliteit van leven. Uit schaamte gaan mensen soms niet naar de dokter of durven ze met niemand over de klachten te praten.

Onderzoek

Een student farmakunde loopt stage bij een bedrijf en doet onderzoek om een dieper inzicht te krijgen in de zoektocht naar oplossingen voor lichamelijke klachten waarbij schaamte een obstakel vormt. Met deze vragenlijst wil ze graag meer te weten komen over jouw ervaringen met betrekking tot het schaamte-obstakel.

Doelen van haar stage zijn:

  • Onderzoeken welke factoren bijdragen aan schaamte rondom lichamelijke klachten
  • Identificeren van de coping strategieën om met schaamtevolle lichamelijke klachten om te gaan
  • Onderzoeken welke informatiebronnen mensen gebruiken om oplossingen te vinden voor schaamtevolle lichamelijke klachten
  • Identificeren van eventuele belemmeringen voor het zoeken naar oplossingen voor schaamtevolle lichamelijke klachten
  • Evalueren welke soorten hulp het meest effectief zijn bij het omgaan met schaamtevolle lichamelijke klachten.

Vragenlijst

De vragenlijst bestaat uit 31 korte meerkeuzevragen. Het invullen van deze vragenlijst zal ongeveer 8-10 minuten duren. Alle antwoorden worden strikt vertrouwelijk behandeld worden en je privacy zal te allen tijde worden gerespecteerd.

Hartelijk dank voor je tijd en bijdrage aan dit onderzoek!

onderzoek vragenlijst

Berichten overzicht