Logoklein (Small) 

PRIKKELBARE DARM SYNDROOM BELANGENVERENIGING

Opluchting

Egel DagboekDatum: 2010-06-01

Kelly

Ik heb een probleem! Ik vind alles leuk én alles vooral ook heel erg lekker. Nou ja, dat zijn dus al twee dingen. Het feit dat ik alles lekker vind is jammer genoeg geen goede combinatie met mijn prikkelbare darm. Maar wat heeft invloed? Lastig achter te komen, dan maar proberen! Hup, we houden de moed erin!

Pfff een dieet volgen voor zo'n lekkerbek en Bourgondiër als ik. Bijvoorbeeld géén koffie meer, dus ook niet meer 's ochtends bij het ontbijt en je krantje wakker worden met een lekkere kop dampende koffie.. hmmmm, ook geen ui. Nee, daar ga je van stinken. Soms denk ik wel eens jammer dan, want dat doe ik ook wel zonder ui! Hoewel het tóch soms behoorlijk frustrerend en gênant is.

Zo ook eens toen ik dacht (ja dácht!) dat ik een goede dag zonder klachten had, totdat.. ik lekker ging sporten. Dat is toch goed voor je lichaam en geest zou je denken? Jazeker dat ís het ook! Alleen begonnen mijn darmen op een verkeerde manier wat actiever te worden, om juist te doen wat ik juist op dat moment niet wilde!

Bij de yoga waarin ik in een al vrij ingewikkelde positie lag, werd het nog iets ingewikkelder. En nee, ik was helaas niet in mijn eentje thuis aan het oefenen. Ik had les, omdat sporten binnen een groep ook belangrijk is voor je sociale contacten. Na deze avond ben ik daar niet zo zeker meer van! Met al een rood hoofd van de positie waar ik in lag kun je natuurlijk al wel raden wat er vervolgens gebeurde. Ja hoor, daar floepte een scheet weg! Een flink hoorbare! Met een nóg roder hoofd van schaamte en ingehouden adem probeerde ik weer zo goed mogelijk verder te gaan. Maar... wat een opluchting ook stiekem eigenlijk wel.

 

Terug naar Columns