Logoklein (Small) 

PRIKKELBARE DARM SYNDROOM BELANGENVERENIGING

Ongenode gast

Egel laptopDatum: 2010-02-01

Emiel Stubbe

'Kom ik er ook in voor?' Met deze vraag doorbreekt mijn geliefde de comfortabele stilte aan de ontbijttafel. Tot op dat moment zat ik in diepe gedachten verzonken achter mijn laptop. 'Neuh', mompel ik licht verstoord en neem nog een hap van mijn donkerbruine boterham met oude kaas. 'Is dat eigenlijk wel zo', bedenk ik me. Een beslissing over hoe intiem mijn schrijfsels zullen worden, heb ik nog niet echt genomen. Wel weet ik dat ik de kwaliteit van columns van andere schrijvers zeker ook afmeet aan de mate van openhartigheid.

'Kun je over PDS eigenlijk wel meerdere columns schrijven?' Mijn kopje wordt ondertussen opnieuw gevuld met zacht geurende kamillethee. Ik tuit mijn mond, knijp mijn ogen dicht en knik geruststellend. 'Maak je geen zorgen', zeg ik, 'inspiratie genoeg'. En dat zeg ik niet alleen om snel weer verder te kunnen schrijven.

Voordat ik hier aan begon, heb ik natuurlijk eerst een lijstje gemaakt. Zonder lang nadenken lukte het me om een tiental onderwerpen te noteren. Uitgaande van een maandelijkse bijdrage kan ik dus wel een klein jaartje vooruit. Een geruststellende gedachte, realiseer ik me en open het lijstje op mijn laptop.

Starend naar die verschillende onderwerpen ben ik me ineens ten volle bewust van de impact die PDS op mijn leven heeft. En even lijkt het alsof we met z'n drieën aan tafel zitten. Mijn partner en ik. En PDS. De ongenode gast die ik, zo besluit ik, zonder gêne zal gebruiken als inspiratiebron voor mijn columns. Had ie maar niet bij ons aan tafel moeten gaan zitten.

 

Terug naar Columns