Oproep: online interview over relatie beweging en darmklachten

Oproep: online interview over relatie beweging en darmklachten

Wil je meedoen aan een onderzoek naar de relatie tussen bewegen en darmklachten? Voor dit onderzoek is Wageningen University & Research op zoek naar PDS-patiënten voor een online interview.

Doel onderzoek

Veel patiënten met Prikkelbare Darm Syndroom zijn op zoek naar manieren om hun buikklachten te verlichten. Fysieke activiteit kan een manier zijn om buikklachten te verlichten. Het kan echter ook dat buikklachten juist toenemen bij een te grote inspanning.

Het doel van dit onderzoek is om de relatie tussen buikklachten en fysieke activiteit beter in kaart te brengen. Deze relatie wordt onderzocht aan de hand van ervaringen van PDS-patiënten met fysieke activiteit of sporten. Deelname aan het onderzoek zal bijdragen aan het verbreden van de kennis over de relatie tussen fysieke activiteit en functionele buikklachten. Resultaten van het onderzoek worden mogelijk gebruikt voor publicatie, voor verder onderzoek en voor het opstellen van adviezen over fysieke activiteit met betrekking tot buikklachten.

Meedoen?

Wil je een bijdrage leveren aan het verduidelijken van adviezen voor sport en bewegen met Prikkelbare Darm Syndroom? Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar daan.groenendijk@wur.nl of te bellen naar 06-290305599. Wil je in je mail zetten welk(e) moment(en) voor jou uitkomen om het interview te houden?

Profiel deelnemers

Je kunt deelnemen aan dit onderzoek als je voldoet aan de volgende voorwaarden:

  • Je hebt de diagnose Prikkelbare Darm Syndroom
  • Je bent wel eens fysiek actief
  • Je heeft geen buikoperatie of darmresectie ondergaan

Wat betekent deelname?

Bij deelname word je eenmalig geïnterviewd. Het interview van 30 tot 60 minuten zal plaatsvinden tussen 5 en 17 januari, op een door jou gekozen moment (kan ook in de avond en in het weekend). De interviews zijn online via videobellen via software zoals Microsoft Teams of Skype (indien nodig kunnen we uitleggen hoe dit in de praktijk werkt) die toegankelijk is voor jou. Het gesprek wordt opgenomen. In de interviews vraagt de onderzoeker naar jouw motivaties en hindernissen om fysiek actief te zijn. Je kunt altijd stoppen met het interview en je hoeft alleen antwoord te geven wanneer jij dit wenst. Voor deelname is het tekenen van het toestemmingsformulier vereist, waarin je akkoord gaat met het opnemen van het interview en het anoniem gebruiken van je gegevens.

egel wandelt

Vragen?

Voor vragen en als je wilt deelnemen kun je contact opnemen met Daan Groenendijk, onderzoeker-student van MDL-arts prof. dr. Ben Witteman. Daan is bereikbaar via telefoon 06-29030559 en e-mail daan.groenendijk@wur.nl.

Berichten overzicht