Logoklein (Small) 

PRIKKELBARE DARM SYNDROOM BELANGENVERENIGING

Wie heeft het Tofste Toilet van Nederland?

Geplaatst op 19-08-2018  -  Categorie: Nieuws

Sinds deze maand is de verkiezing van het Tofste Toilet van Nederland van start. Crohn-patiënt Ricardo de Koning roept eigenaren van winkels, horeca en openbare gebouwen op om een toilet met de wauw-factor aan te melden op www.waarkaniknaardewc.nl.

Met de verkiezing van het Tofste Toilet van Nederland vraagt de Maag Lever Darm Stichting samen met patiëntenverenigingen en partners op een ludieke manier aandacht voor het tekort aan openbare toiletten. Initiatiefnemer Ricardo de Koning: “Met de Verkiezing Tofste toilet van Nederland willen we de winkeliers en horeca-ondernemers in het zonnetje zetten die hun toilet openstellen voor iedereen die hoge nood heeft. Hopelijk is het toiletprobleem over een paar jaar opgelost.”

Normaalste zaak van de wereld

Het doel van de Maag Lever Darm Stichting (MLDS) is om binnen 5 jaar overal voldoende openbare toiletten te hebben in Nederland. Bernique Tool, directeur MLDS: "Er zijn miljoenen Nederlanders die openbare toegankelijke toiletten missen in Nederland. Een op de vier buikpatiënten blijft zelfs regelmatig thuis uit angst om geen toilet te kunnen vinden bij hoge nood. Dat moet en kan anders. In veel landen om ons heen is het de normaalste zaak van de wereld om ergens naar binnen te lopen om naar de wc te gaan. Alle acties helpen bij het bereiken van ons doel. Ook dit geweldige initiatief van Ricardo."

Petitie aan de Tweede Kamer

Begin april overhandigden de MLDS, CCUVN, de Stomavereniging, De PDSB en SPKS samen met een aantal partners zoals KBO-PCOB, De Zonnebloem, Ieder(in) en Geerte Piening en Carlijn Willemstijn, de Tweede Kamer een petitie. Daarmee zetten ze het schrijnende tekort aan toiletten voor de 2 miljoen buikpatiënten, de 1,5 miljoen blaaspatiënten, maar ook voor ouderen, vrouwen en dagjesmensen op de politieke agenda.Prikkelbare Darm Syndroom Belangenvereniging
Geen bezoekadres
Postbus 2597
8901 AB Leeuwarden
KvK-nummer: 32082218

ofni.[antispam].@pdsb.nl

eitartsinimdanedel.[antispam].@pdsb.nl

 

 

Word lid! De voordelen op een rij: