Logoklein (Small) 

PRIKKELBARE DARM SYNDROOM BELANGENVERENIGING

Vrijwilligers gezocht voor darmbacterie onderzoek bij PDS

Geplaatst op 19-08-2018  -  Categorie: Oproepen

Vanaf oktober 2018 starten onderzoekers in Wageningen met een onderzoek naar de samenstelling van darmbacteriën bij PDS-patiënten. Hiervoor zijn ze op zoek naar deelnemers. 

Wat houdt het in?

Het onderzoek duurt ongeveer 4 weken, en vindt plaats tussen september en december 2018. Het onderzoek bestaat uit een informatiebijeenkomst in Wageningen van ongeveer 60 minuten, een of tweemaal een ontlastingsmonster afnemen en een online vragenlijsten over klachten, voeding en welzijn. Deelnemers ontvangen een vergoeding van 15 of 25 euro.

Wie kan meedoen?

Deelnemers moeten tussen de 18 en 65 jaar oud zijn, in de buurt van Wageningen wonen (maximaal 50 km), een BMI hebben tussen de 18,5 en 30, geen andere darmziektes dan PDS hebben, geen darmoperatie hebben gehad, 3 maanden voor start van de studie geen antibiotica hebben gebruikt, niet zwanger zijn of borstvoeding geven of met een ander onderzoek tijdens dit onderzoek meedoen.

Meer informatie

Meer informatie vind je hier. Je kunt je tot begin oktober nog aanmelden via sdp.[antispam].@wur.nl. Heb je vragen? Neem dan contact op met de onderzoekers via sdp.[antispam].@wur.nl

ibsqutrition-logoPrikkelbare Darm Syndroom Belangenvereniging
Geen bezoekadres
Postbus 2597
8901 AB Leeuwarden
KvK-nummer: 32082218

ofni.[antispam].@pdsb.nl

eitartsinimdanedel.[antispam].@pdsb.nl

 

 

Word lid! De voordelen op een rij: