Logoklein (Small) 

PRIKKELBARE DARM SYNDROOM BELANGENORGANISATIE

Na 1 januari 2020 is de PDSB geen vereniging meer maar een stichting.
Hier vind je de informatie over deze wijziging.

Vragenlijst buikklachten en voeding

Geplaatst op 02-02-2018  -  Categorie: Oproepen

Heb je Prikkelbare Darm Syndroom en geen andere darmziekte zoals Crohn, Colitis Ulcerosa, of coeliakie? Wil je dan deze vragenlijst invullen?

Wageningen University & Research (WUR) is een onderzoeksproject gestart, genaamd IBSQUtrition. Hierbij wordt de relatie van voeding op buikklachten bij PDS onderzocht, om zo de kwaliteit van leven van mensen met PDS te verbeteren. Het eerste onderdeel van het project is dit onderzoek, een online vragenlijst, waarbij een inventarisatie wordt gemaakt van soort (buik)klachten en ontlastingspatronen gerelateerd aan voeding en welzijn bij PDS.

Dit deel van het onderzoek bestaat alleen uit het invullen van een vragenlijst en duurt ongeveer 30 minuten. Invullen kan t/m mei 2018.

Doelgroep 

Voor dit onderzoek zoekt WUR 2.000 mensen die vaak buikklachten hebben (zowel mannen als vrouwen). Hiermee bedoelen ze klachten zoals buikpijn, een opgeblazen gevoel, winderigheid en problemen met de stoelgang (diarree of obstipatie). Het maakt voor je deelname aan dit onderzoek niet uit of je wel of niet de diagnose Prikkelbare Darm Syndroom (PDS) hebt. Je kunt echter NIET meedoen aan dit onderzoek wanneer je buikklachten worden veroorzaakt door een andere ziekte dan PDS, zoals bijvoorbeeld de ziekte van Crohn, Colitis Ulcerosa, of coeliakie. 

Deelname

Als je deelneemt, wordt er alleen van je verwacht dat je de vragenlijst invult.
Aan het einde van de vragenlijst kun je aangeven of je op de hoogte gehouden wilt worden van de andere onderzoeken binnen het project IBSQUtrition.

Wat staat er tegenover?

Na afloop worden meerdere cadeaubonnen verloot onder de deelnemers: VVV-cadeaubonnen ter waarde van € 25 en Bol.com-bonnen ter waarde van € 10.
Je levert bovendien een belangrijke bijdrage aan wetenschappelijk onderzoek.

Doe je mee?

Bent je geïnteresseerd in deelname aan de PDS-vragenlijst en wil je direct de vragenlijst invullen? Ga dan naar deze website: https://ibsqutrition.limequery.com/964448?lang=nl

Wil je meer weten, of heb je vragen, bezoek dan de website van het overkoepelende onderzoek www.ibsqutrition.nl of neem contact op met het onderzoeksteam via Iris Rijnaarts, sdp.[antispam].@wur.nl

ibsqutrition-logo

 Prikkelbare Darm Syndroom Belangenorganisatie
Geen bezoekadres
Postbus 2597
8901 AB Leeuwarden
KvK-nummer: 32082218

ofni.[antispam].@pdsb.nl

eitartsinimda.[antispam].@pdsb.nl

negarvehcsidem.[antispam].@pdsb.nl

 

 

Word vriend van de PDSB! De voordelen op een rij: