Logoklein (Small) 

PRIKKELBARE DARM SYNDROOM BELANGENORGANISATIE

Na 1 januari 2020 is de PDSB geen vereniging meer maar een stichting.
Hier vind je de informatie over deze wijziging.

Veranderingen in de zorg in 2018

Geplaatst op 23-09-2017  -  Categorie: Nieuws

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport maakte op Prinsjesdag (19 september 2017) haar begroting bekend. Enkele belangrijke punten:

  • Egel buikluisterenDe zorgverzekeringspremie groeit ook in 2018 weer. Het ministerie schat dat de maandelijkse basispremie met zo'n 6 euro stijgt, tot 113,50 euro. In november stellen de zorgverzekeraars de definitieve premie voor het volgende jaar vast.
  • Het eigen risico blijft gelijk, 385 euro.
  • Om voor de laagste inkomens de hogere premies en het hogere eigen risico te compenseren gaat de zorgtoeslag in 2018 omhoog. Alleenstaanden krijgen er in 2018 maximaal 131 euro bij. Voor meerpersoonshuishoudens komt er maximaal 194 euro bij.

Bron: https://zorgnu.avrotros.nl/nieuws/detail/prinsjesdag-2017-dit-verandert-er-voor-de-zorg/ 

Te hoge kosten

De Patiëntenfederatie vindt het eigen risico veel te hoog en is van mening dat mensen de kans moeten krijgen om het eigen risico te verzekeren. Lees verder: https://www.patientenfederatie.nl/nieuws/stop-het-eigen-risico-in-de-aanvullende-verzekering 

Ieder(in), Patiëntenfederatie Nederland, Per Saldo, Mind en Mezzo doen een dringend beroep op de Tweede Kamer om een einde te maken aan de opeenstapeling van zorgkosten en eigen bijdragen die chronisch zieken, mensen met een beperking of psychische aandoening moeten betalen. Lees de brief via https://www.patientenfederatie.nl/nieuws/dringend-beroep-op-tweede-kamer

 Prikkelbare Darm Syndroom Belangenorganisatie
Geen bezoekadres
Postbus 2597
8901 AB Leeuwarden
KvK-nummer: 32082218

ofni.[antispam].@pdsb.nl

eitartsinimda.[antispam].@pdsb.nl

negarvehcsidem.[antispam].@pdsb.nl

 

 

Word vriend van de PDSB! De voordelen op een rij: