Logoklein (Small) 

PRIKKELBARE DARM SYNDROOM BELANGENORGANISATIE

Na 1 januari 2020 is de PDSB geen vereniging meer maar een stichting.
Hier vind je de informatie over deze wijziging.

Toilettour zet tekort openbare toiletten op de kaart

Geplaatst op 22-12-2016  -  Categorie: Nieuws

In Nederland is het slecht gesteld met het aantal openbare toiletten. Iedere Nederlander moet een publiek toegankelijk toilet met ruim 2560 anderen delen. Buikpatiënten ondervinden hier dagelijks hinder van.

Intussen zijn al meer dan 15.000 steunbetuigingen binnengekomen via www.waarkaniknaardewc.nl. De Maag Lever Darm Stichting en patiëntenverenigingen roepen gemeenten en winkeleigenaren op om meer toiletten beschikbaar te stellen. Deze week vindt in het kader daarvan een heuse 'toilettour' plaats. Een reizend toilet dat diverse binnensteden in Nederland aan doet om meer bekendheid te geven aan dit probleem. 

Volg de toilettour van 20 t/m 23 december

De toilettour stelt gemeenten, overheden en bedrijven de vraag: 'Is uw klant al koning – ook op het toilet?'. Het toilet, symbolisch ontworpen in de vorm van een kasteeltje, reist langs verschillende binnensteden in Nederland. De exacte locaties en tijdstippen zijn terug te vinden op deze webpagina. Tevens zet Tineke Schouten zich in tijdens de tour om te laten zien hoe belangrijk openbare toiletten zijn. Zij zet haar toiletjuffrouw-typetje in om op ludieke wijze aandacht te vragen voor dit probleem. Ook doet de toilettour de Binnenhof aan, waar de steunbetuigingen worden aangeboden aan politiek Den Haag. De tour is te volgen via Facebook of Twitter, via de hasthag #iederewctelt.

Is uw klant al koning   ook op het toilet

Over waarkaniknaardewc.nl

Eerder dit jaar lanceerde de Maag Lever Darm Stichting het platform www.waarkaniknaardewc.nl samen met de Crohn en Colitis Ulcerosa Vereniging Nederland (CCUVN), de Prikkelbare Darm Syndroom Belangenvereniging (PDSB), de Stoma Vereniging en de Stichting voor Patiënten met Kanker aan het Spijsverteringskanaal (SPKS). Op dit platform kunnen mensen een steunbetuiging tekenen. Met de steunbetuiging in de hand vragen de patiëntenorganisaties nu de aandacht van retailers en gemeenten.Prikkelbare Darm Syndroom Belangenorganisatie
Geen bezoekadres
Postbus 2597
8901 AB Leeuwarden
KvK-nummer: 32082218

ofni.[antispam].@pdsb.nl

eitartsinimda.[antispam].@pdsb.nl

negarvehcsidem.[antispam].@pdsb.nl

 

 

Word vriend van de PDSB! De voordelen op een rij: