Logoklein (Small) 

PRIKKELBARE DARM SYNDROOM BELANGENORGANISATIE

Na 1 januari 2020 is de PDSB geen vereniging meer maar een stichting.
Hier vind je de informatie over deze wijziging.

Petitie 'Help! Waar kan ik naar de wc?' aangeboden

Geplaatst op 04-04-2018  -  Categorie: Nieuws

De Maag Lever Darm Stichting (MLDS) heeft op 3 april de petitie 'Help! Waar kan ik naar de wc?' aangeboden aan de Tweede Kamer. 

Er is een groot tekort aan openbare toiletten. Vooral voor blaas- en darmpatiënten kan dat een enorm probleem zijn. Afgelopen maanden is gebleken dat steeds meer gemeenten het toiletprobleem serieus nemen en in beweging komen om meer openbare toiletten in hun gemeente te realiseren. Ook melden ondernemersverenigingen en winkeliers zich steeds vaker aan bij de HogeNood app, die overzicht biedt van openbare toiletten in Nederland. Maar het probleem is nog lang niet opgelost.

In de petitie doen de MLDS en patiëntenorganisaties CCUVN, Stomavereniging, SPKS en PDSB de oproep om in drukke gebieden zoals stadscentra te zorgen voor een openbaar toilet op ten minste iedere 500 meter. Naast de patiëntenorganisaties steunen ook onder andere de ouderenbonden, KBO-PCOB en ANBO, de Continentie Stichting Nederland, Ieder(in), stichting De Zonnebloem, de NTFU (wielersportbond) en Geerte Piening (die een boete van de rechter kreeg voor wildplassen) de petitie.

Behalve de petitie boden de MLDS en stomadrager Carlijn Willemstijn ook een zwartboek aan met indringende verhalen van mensen met een negatieve toiletervaring. Het zijn indrukwekkende en schrijnende verhalen waaruit de schaamte, paniek en het isolement van mensen spreken. Ze maken duidelijk dat er snel iets moet gebeuren. 

Meer informatie:

petitie wcPrikkelbare Darm Syndroom Belangenorganisatie
Geen bezoekadres
Postbus 2597
8901 AB Leeuwarden
KvK-nummer: 32082218

ofni.[antispam].@pdsb.nl

eitartsinimda.[antispam].@pdsb.nl

negarvehcsidem.[antispam].@pdsb.nl

 

 

Word vriend van de PDSB! De voordelen op een rij: