Logoklein (Small) 

PRIKKELBARE DARM SYNDROOM BELANGENORGANISATIE

Na 1 januari 2020 is de PDSB geen vereniging meer maar een stichting.
Hier vind je de informatie over deze wijziging.

PDS-infodag #PDSdag zaterdag 4 november in Utrecht

Geplaatst op 04-10-2017  -  Categorie: Nieuws

Prikkelbare Darm Syndroom, spastische darm of onduidelijke darmklachten? Op zoek naar informatie en/of lotgenotencontact? Kom op zaterdagmiddag 4 november naar de landelijke PDS-infodag in het Beatrixgebouw in Utrecht!

Egel infodagDe Prikkelbare Darm Syndroom Belangenvereniging, patiëntenvereniging voor iedereen met PDS en onduidelijke darmklachten, organiseert jaarlijks de landelijke #PDSdag. Op http://bit.ly/pdsdag2017 vind je het complete programma en het inschrijfformulier.

PDS anno 2017

MDL-arts prof. dr. Jeroen Kolkman houdt een lezing over Prikkelbare Darm Syndroom anno 2017: wat weten we inmiddels en wat kunnen we ermee?

Daarna vertelt MDL-arts prof. dr. Ad Masclee, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van MDL-artsen, ons over de kwaliteit van de PDS-zorg in Nederland: wat verwacht de patiënt en wat biedt de MDL-arts?

Workshops

Er zijn twee rondes met interactieve leerzame workshops. Je kunt kiezen uit:

  • Het kunstje dat elimineren heet (voedselintoleranties), door Marloes Collins
  • Orthomoleculaire geneeskunde: de nieuwe kijk op PDS, door Petra Vermeer
  • Online coaching: grip op je buik, door Sacha Visser
  • Mindfulness voor PDS-patiënten, door Esther Mostert.

Informatiemarkt

In de pauzes en tijdens de borrel aan het eind kun je rondneuzen op de uitgebreide informatiemarkt met maar liefst 22 stands. Variërend van diëtisten en diëten tot hypnotherapie, en van diverse supplementen zoals probiotica tot een krukje voor de juiste toilethouding! Ook zijn er meerdere patiëntenorganisaties aanwezig die je van informatie kunnen voorzien. Bovendien ontvangt iedere bezoeker een leuke goodiebag.

Prijs

De kosten bedragen voor PDSB-leden € 7,50 p.p. en niet-leden € 15,00 per persoon. Introducés krijgen 50% korting en betalen dus € 7,50. PDSB-vrijwilligers en hun introducés hebben gratis toegang. Aanmelden als PDSB-lid kan via www.pdsb.nl.

Meer informatie

Kijk op www.pdsb.nl en meld je aan vóór 29 oktober. Het aantal plaatsen is beperkt.

Heb je vragen over de PDS-infodag? Mail naar gadofni.[antispam].@pdsb.nl of bel 088-7374688 (op werkdagen tussen 15:00 en 17:00 uur en op dinsdag ook tussen 19:00 en 21:00 uur). Twitter mee over de PDS-infodag via de hashtag #PDSdag en volg de @PDSB. Op Facebook kun je het evenement https://www.facebook.com/events/163006114277015/ volgen.

 Prikkelbare Darm Syndroom Belangenorganisatie
Geen bezoekadres
Postbus 2597
8901 AB Leeuwarden
KvK-nummer: 32082218

ofni.[antispam].@pdsb.nl

eitartsinimda.[antispam].@pdsb.nl

negarvehcsidem.[antispam].@pdsb.nl

 

 

Word vriend van de PDSB! De voordelen op een rij: