Logoklein (Small) 

PRIKKELBARE DARM SYNDROOM BELANGENORGANISATIE

Na 1 januari 2020 is de PDSB geen vereniging meer maar een stichting.
Hier vind je de informatie over deze wijziging.

PDS-infodag PDSdag zaterdag 5 november in Utrecht

Geplaatst op 09-10-2016  -  Categorie: Nieuws

- persbericht -

PDS-infodag #PDSdag zaterdag 5 november in Utrecht

Prikkelbare Darm Syndroom, spastische darm of onduidelijke darmklachten? Op zoek naar informatie en/of lotgenotencontact? Kom dan naar de landelijke PDS-infodag op zaterdagmiddag 5 november in het Beatrixgebouw in Utrecht!

Egel infodagDe Prikkelbare Darm Syndroom Belangenvereniging, patiëntenvereniging voor iedereen met PDS en onduidelijke darmklachten, organiseert jaarlijks de landelijke #PDSdag. Op http://bit.ly/PDSDAG2016 vindt u het complete programma en het inschrijfformulier.

Huisarts en REDUCE PDS

Ingeschreven deelnemers zijn op zaterdag 5 november welkom vanaf 12:30 uur. Na de opening door dagvoorzitter prof. dr. André Smout houdt prof. dr. Niek de Wit een lezing over Prikkelbare Darm Syndroom in de huisartsenpraktijk. Daarna zal dr. Marten Otten de resultaten presenteren van het inmiddels bekende project REDUCE PDS. Dit is een nieuwe behandelaanpak voor PDS, waarbij de patiënt uitgebreide informatie krijgt en zelf kiest uit een aantal behandelingen. Patiënten ervaren hierdoor een betere kwaliteit van leven en vermindering van de klachten.

Dansen, gluten, pijn en masseren

Na de pauze op de uitgebreide informatiemarkt is het tijd voor workshops. Er is deze keer keuze uit 4 workshops waarvan u er 2 kunt volgen:

  • Biodanza: dansen om meer in harmonie met uzelf te komen
  • PDS of toch coeliakie: over glutenintolerantie, glutensensitiviteit en tarweallergie
  • Iets minder prikkels graag: omgaan met chronische pijn en vermoeidheid
  • Omarm je darm: zelf uw darmen masseren tegen de pijn.

Informatiemarkt

Aan het eind van de middag komen we weer bij elkaar voor een presentatie over Zorgkaart Nederland en de afsluiting. Vervolgens is er een gezellige borrel op de informatiemarkt, met stands van onder andere diverse patiëntenverenigingen, het Allergieplatform, diëtisten en verschillende producten die kunnen helpen bij Prikkelbare Darm Syndroom.

Meer informatie

Kijk snel op http://bit.ly/PDSDAG2016 en meld u aan vóór 29 oktober. Het aantal plaatsen is beperkt. Heeft u vragen over de PDS-infodag? Mail naar gadofni.[antispam].@pdsb.nl of bel tussen 14:00 en 16:00 uur of tussen 19:00 en 20:00 uur naar 088-7374688.
Wilt u twitteren over of naar aanleiding van de PDS-infodag? Gebruik de hashtag #PDSdag en volg de @PDSB. Op Facebook kunt u het evenement https://www.facebook.com/events/633711920127900/ volgen.Prikkelbare Darm Syndroom Belangenorganisatie
Geen bezoekadres
Postbus 2597
8901 AB Leeuwarden
KvK-nummer: 32082218

ofni.[antispam].@pdsb.nl

eitartsinimda.[antispam].@pdsb.nl

negarvehcsidem.[antispam].@pdsb.nl

 

 

Word vriend van de PDSB! De voordelen op een rij: