Logoklein (Small) 

PRIKKELBARE DARM SYNDROOM BELANGENVERENIGING

PDS-patiënt gezocht voor contact student geneeskunde

Geplaatst op 20-10-2017  -  Categorie: Oproepen

Help jij mee de zorg nog persoonsgerichter te maken?

Patiënten willen graag dat er rekening gehouden wordt met hun behoeften, wensen en mogelijkheden en onmogelijkheden. Dat een arts goed luistert. Dat ze door hun dokter gezien worden als een persoon, die meer is dan zijn (haar) ziekte of aandoening.

Bij het Radboudumc noemen ze dat persoonsgerichte zorg. In het onderwijsprogramma van de opleiding Geneeskunde en Biomedische Wetenschappen is persoonsgerichte zorg een van de uitgangspunten. Ze leiden de artsen en onderzoekers van de toekomst op, met kennis uit de praktijk naast de theorie. Reeds gedurende het eerste en tweede jaar van hun studie hebben studenten al contact met patiënten. Zo leren de studenten wat het betekent om door een ziekte beperkingen te ondervinden in het dagelijkse leven, of juist dat er geen beperkingen zijn ondanks een ziekte.

Ben jij diegene die de student inzicht wilt geven in jouw chronische aandoening en de gevolgen daarvan? Ben jij bereid tot persoonlijke contact met een student om hem/haar een kijkje in jouw leven te geven?

Lees eerst goed deze folder door waar alle informatie in staat.

Je kunt je aanmelden via slbs.taairaterces.[antispam].@umcn.nl of tel. 024-3614000.

Egel buikluisterenPrikkelbare Darm Syndroom Belangenvereniging
Geen bezoekadres
Postbus 2597
8901 AB Leeuwarden
KvK-nummer: 32082218

ofni.[antispam].@pdsb.nl

eitartsinimdanedel.[antispam].@pdsb.nl

 

 

Word lid! De voordelen op een rij: