Logoklein (Small) 

PRIKKELBARE DARM SYNDROOM BELANGENORGANISATIE

Na 1 januari 2020 is de PDSB geen vereniging meer maar een stichting.
Hier vind je de informatie over deze wijziging.

Oproep: meedenken over verbeteren diagnoseproces

Geplaatst op 21-07-2020  -  Categorie: Oproepen

Egel buikluisterenVersnel de diagnose van mensen met buikpijn: strijd mee tegen onzekerheid!

Iedere dag wordt het leven van vele Nederlanders beïnvloed door maag- en darmziekten. Een grote groep van deze mensen heeft aanhoudend onbegrepen buikklachten, ondanks vele onderzoeken en behandelingen. Wij zijn een groep artsen van de afdelingen Maag-Darm-Leverziekten en Chirurgie in het Radboud Universitair Medisch Centrum Nijmegen. Wij zijn gebrand op het verkorten van de tijd tot diagnose, voorkomen van onduidelijkheid en beperken van overbodig ingrijpend onderzoek.

Wie zoeken wij?

Ben jij iemand uit die grote groep mensen waarvan het dagelijkse leven sterk beïnvloed wordt door een spijsverteringsziekte? Heeft het bij jou ook eindeloos geduurd voordat men een diagnose kon stellen? Heb je het idee dat dit beter kan en wil je bijdragen aan de ontwikkeling van onderzoek gericht op het verbeteren en versnellen van het proces tot het stellen van de diagnose? Dan zijn we op zoek naar jou!

Wat moet je doen

Op dit moment werken wij aan een voorstel voor onderzoek gericht op het verkorten van de duur tot diagnose bij patiënten met pijn in de bovenbuik. We willen je vragen mee te denken tijdens de ontwikkeling van dit onderzoeksvoorstel. De tijdsinvestering van jouw kant zal bestaan uit het lezen van een samenvatting van ons onderzoeksvoorstel in het Nederlands (1 A4’tje). Vervolgens willen we je vragen je mening te delen met ons tijdens een digitaal overleg (via Zoom) van ongeveer 15 tot 20 minuten.

Aanmelden

Wil je ons helpen? Mail dan voor 20 augustus naar agnitnal.netram.[antispam].@radboudumc.nl om je aan te melden.Prikkelbare Darm Syndroom Belangenorganisatie
Geen bezoekadres
Postbus 2597
8901 AB Leeuwarden
KvK-nummer: 32082218

ofni.[antispam].@pdsb.nl

eitartsinimda.[antispam].@pdsb.nl

negarvehcsidem.[antispam].@pdsb.nl

 

 

Word vriend van de PDSB! De voordelen op een rij: