Logoklein (Small) 

PRIKKELBARE DARM SYNDROOM BELANGENVERENIGING

Oproep: Interview over slimme kleding bij PDS

Geplaatst op 26-03-2019  -  Categorie: Oproepen

Egel buikWil jij graag meer inzicht in jouw gezondheidstoestand? Dit wordt misschien mogelijk door middel van slimme kleding, maar hiervoor hebben we jouw mening nodig! 

Wij zijn Annemarijn Kamphuis, Emma Oostewechel, Liesanne Pape en Eclaire Hietbrink. Wij zijn vierdejaars studenten aan de hbo-opleiding 'Gezondheid en Technologie' aan Saxion Hogeschool te Enschede. Wij doen voor het bedrijf Kinetic Analysis onderzoek naar wat de behoeften zijn van patiënten met het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS) en zorgverleners ten aanzien van slimme kleding.

Slimme kleding is kleding met daarin verwerkte sensoren die verschillende lichaamsfuncties kunnen waarnemen en monitoren. Slimme kleding bestaat nog niet voor PDS-patiënten, maar Kinetic Analysis wil deze bij voldoende interesse gaan ontwikkelen. Momenteel is het monitoren van PDS erg lastig. Het vooruitzicht is dat door middel van slimme kleding verschillende waarden en functies (zoals darmperistaltiek, opgezette buik en stress) continu gemonitord kunnen worden. Daarbij is het mogelijk verzamelde gegevens te koppelen aan bijvoorbeeld een voedingsdagboek. Hierdoor ontstaat meer inzicht in jouw gezondheidstoestand en kan bijvoorbeeld het effect van de behandeling beter vastgesteld worden.

Om te weten te komen wat jouw behoeften zijn als het gaat om dragen en gebruiken van slimme kleding bij het monitoren van jouw gezondheid, willen wij jou graag interviewen. Tijdens dit interview willen wij graag vragen stellen over wat het Prikkelbare Darm Syndroom voor jou betekent en wat jouw ideeën zijn ten aanzien van slimme kleding. Het gaat er nog niet om of het in praktijk mogelijk is, maar om hoe jij slimme kleding wil zien. Aan de hand van de informatie uit de interviews wordt een overzicht met alle eisen en wensen van patiënten en zorgverleners opgesteld. Dit overzicht wordt meegenomen bij het ontwerpen van de slimme kleding.

Het interview vindt plaats in de periode van 8 tot en met 26 april en duurt een half uur tot een uur. In overleg wordt een datum met bijbehorende tijd en plaats afgesproken.

Wil je deelnemen aan ons onderzoek of heb je meer vragen? Mail ons dan via 235814.[antispam].@student.saxion.nlPrikkelbare Darm Syndroom Belangenvereniging
Geen bezoekadres
Postbus 2597
8901 AB Leeuwarden
KvK-nummer: 32082218

ofni.[antispam].@pdsb.nl

eitartsinimdanedel.[antispam].@pdsb.nl

 

 

Word lid! De voordelen op een rij: