Logoklein (Small) 

PRIKKELBARE DARM SYNDROOM BELANGENORGANISATIE

Na 1 januari 2020 is de PDSB geen vereniging meer maar een stichting.
Hier vind je de informatie over deze wijziging.

Oproep: Fotoserie 'Onbegrepen aandoeningen'

Geplaatst op 01-03-2020  -  Categorie: Oproepen

Student Manon van Roosmalen is op zoek naar mensen met PDS voor haar afstudeerproject 'Onbegrepen aandoeningen'. Hierin wil ze verhalen en foto's verzamelen van mensen met PDS. 

Egels pratenManon studeert aan de Fotovakschool in Rotterdam Sinds een jaar weer ze dat ze PDS heeft. Daar gingen twee jaren aan onderzoeken aan vooraf. Haar klachten werden vaak omschreven als mentale problemen. Alhoewel zo'n 10 tot 15% van de Nederlanders PDS of PDS-klachten heeft, is herkenning en erkenning nog vaak een probleem. Met haar afstudeerproject wil Manon aandacht vragen voor dit probleem en de onzichtbare kant van PDS laten zien. 

Wat houdt deelname in?

Manon is op zoek naar mensen met PDS, fibromyalgie of ME/CVS die hun verhaal willen vertellen. Door middel van foto's (vooral in de thuissituatie) wil ze zichtbaar maken hoe de aandoening hun leven beïnvloedt, en hoe ze de mentale en lichamelijke pijn ervaren die voor de buitenwereld vaak onzichtbaar zijn. Het is een langlopend project waarbij Manon meerdere dagen met de deelnemers in gesprek zal gaan en ze zal fotograferen.

De afstudeerserie zal eind juni geëxposeerd worden samen met het werk van andere studenten. Daarnaast wil Manon via verschillende media aandacht vragen voor dit probleem. 

Meer weten?

De oproep van Manon is hier te lezen. Daarin staan ook testfoto's die Manon van haarzelf heeft gemaakt en die als voorbeeld dienen voor haar fotoserie. Wil je deelnemen? Neem dan contact op met Manon via nelamsoornavnonam.[antispam].@live.nl of 06-30260637.Prikkelbare Darm Syndroom Belangenorganisatie
Geen bezoekadres
Postbus 2597
8901 AB Leeuwarden
KvK-nummer: 32082218

ofni.[antispam].@pdsb.nl

eitartsinimda.[antispam].@pdsb.nl

negarvehcsidem.[antispam].@pdsb.nl

 

 

Word vriend van de PDSB! De voordelen op een rij: