logo

PRIKKELBARE DARM SYNDROOM BELANGENORGANISATIE

Oproep: Enquête over big data

Geplaatst op 30-04-2020  -  Categorie: Oproepen

Egel laptopEnkele eerstejaars studenten voeding & diëtetiek van de Haagse Hogeschool doen een project over de introductie van 'big data' binnen de diëtetiek. Met big data kun je risicovoorspellingen, conclusies en diagnoses maken aan de hand van verkregen gegevens, hier worden al volop de vruchten van geplukt in de medische zorg.

Voor dit project hebben de studenten een enquête over PDS gemaakt die ze kan voorzien van de gegevens waarmee ze zo’n zelfde analyse kunnen doen, maar dan op kleinere schaal. De resultaten van deze enquête worden ingevoerd in een softwaresysteem dat hier algoritmes (formules) mee kan maken. Het programma kan dan correlaties en verbanden vinden aan de hand van overeenkomstige antwoorden bij een bepaalde vraag. Zo kunnen de studenten in kaart brengen of diëtisten hier op grote schaal gebruik van zouden kunnen maken.

Een voorbeeld van hoe big data in de praktijk gebruikt kan worden: Alle diëtisten in Nederland voeren de uitkomst van behandelplan X in een systeem voor big data in. De computer legt vervolgens verbanden tussen de resultaten en geeft een effectiviteitsscore. Zo hoeft de diëtist niet te onderzoeken wat de ervaringen van andere diëtisten met behandelplan X zijn, het softwaresysteem neemt deze taak over. De diëtist kan snel zien welke behandelplannen een hoge effectiviteitsscore hebben. 

Het doel van de studenten is om deze innovatie te introduceren binnen de diëtetiek aan de hand van zo’n softwareanalyse met behulp van data over PDS. Ook wordt zo opnieuw aandacht geschonken aan PDS binnen de diëtetiek. Voor de data die ze gebruiken zijn naamgegevens niet van belang, het onderzoek is dus geheel anoniem.

Het invullen van de enquête duurt ongeveer tien minuten. Klik hier om de enquête in te vullen.Prikkelbare Darm Syndroom Belangenorganisatie
Geen bezoekadres
Postbus 2597
8901 AB Leeuwarden
KvK-nummer: 32082218

ofni.[antispam].@pdsb.nl

eitartsinimda.[antispam].@pdsb.nl

negarvehcsidem.[antispam].@pdsb.nl

 

 

Word vriend van de PDSB! De voordelen op een rij: