Logoklein (Small) 

PRIKKELBARE DARM SYNDROOM BELANGENORGANISATIE

Na 1 januari 2020 is de PDSB geen vereniging meer maar een stichting.
Hier vind je de informatie over deze wijziging.

Oproep: deelnemers gezocht voor onderzoek naar poeptransplantatie

Geplaatst op 25-09-2019  -  Categorie: Oproepen

De afdeling (Kinder-), Maag-, Darm- en Leverziekten van het Amsterdam UMC, locatie AMC in Amsterdam zoekt mensen met PDS die willen deelnemen aan een wetenschappelijk onderzoek naar een nieuwe behandeling met poeptransplantaties.

Egel buikluisterenIn het onderzoek, de FAIS studie, willen de onderzoekers kijken wat het effect is van poeptransplantatie op de PDS-klachten en de samenstelling van bacteriën in de darmen. Bij de poeptransplantatie wordt gebruik gemaakt van ontlasting van een gezonde donor óf van de eigen ontlasting. De ontlasting wordt gefilterd en opgelost. Deze oplossing wordt vervolgens via een sonde toegediend in de dunne darm; hier zal je niks van proeven.

Wat houdt deelname in?

Deelnemers zullen in totaal twee poeptransplantaties krijgen, verspreid over 6 weken. Voor, tijdens en na de transplantaties wordt onderzocht wat het effect is. Hiervoor zal je bloed onderzocht worden en wordt je gevraagd je ontlasting in te leveren en vragenlijsten in te vullen. In totaal ben je 2 halve dagen en 4 korte ochtenden in het ziekenhuis. Deelnemers ontvangen een reiskostenvergoeding.

Wie kan deelnemen?

  • Je bent tussen de 16-21 jaar
  • Je rookt niet
  • Je hebt de diagnose PDS
  • Je hebt langer dan 12 maanden klachten
  • Je bent al minstens 6 weken behandeld met een medicijn voor de buikklachten
  • Je bent al minstens 6 keer behandeld met een psychologische interventie voor de buikklachten, zoals hypnotherapie of gedragstherapie

Meer informatie?

Wil je meer weten over dit onderzoek of wil je deelnemen? Neem dan vrijblijvend contact op met de onderzoekers C.M.A. de Bruijn en J. Zeevenhooven via siaf.[antispam].@amc.uva.nl.Prikkelbare Darm Syndroom Belangenorganisatie
Geen bezoekadres
Postbus 2597
8901 AB Leeuwarden
KvK-nummer: 32082218

ofni.[antispam].@pdsb.nl

eitartsinimda.[antispam].@pdsb.nl

negarvehcsidem.[antispam].@pdsb.nl

 

 

Word vriend van de PDSB! De voordelen op een rij: