Logoklein (Small) 

PRIKKELBARE DARM SYNDROOM BELANGENORGANISATIE

Na 1 januari 2020 is de PDSB geen vereniging meer maar een stichting.
Hier vind je de informatie over deze wijziging.

Oproep: deelnemers gezocht voor onderzoek citrus extract

Geplaatst op 28-04-2019  -  Categorie: Oproepen

Onderzoekers van het Maastricht UMC+ zijn op zoek naar deelnemers voor hun onderzoek getiteld: 'Het effect van toediening van citrus extract op gastro-intestinale gezondheid'.

onderzoek-citrus-extractIn dit onderzoek kijken de onderzoekers onder andere naar de effecten van dagelijkse inname van citrus extract op de ontsteking in de darmen, de bacterie-samenstelling in de darmen en klachten van het maagdarmstelsel. Uit eerder onderzoek zijn er aanwijzingen dat inname van extracten die deze stof bevatten op al deze punten een positieve invloed kan hebben.

Wat houdt deelname in?

Het gehele onderzoek duurt maximaal 12 weken. Het bestaat uit een screeningsonderzoek en 3 testdagen. Deze testdagen duren maximaal een uur. In het onderzoek wordt citrus extract vergeleken met een placebo (een niet-werkzame stof). Deelnemers dienen gedurende 8 weken dagelijks vlak voor het ontbijt het toegewezen product in te nemen.

Tijdens de testdagen vinden de volgende metingen plaats:

  • Bloedafname
  • Invullen van vragenlijsten
  • Verzameling van ontlasting

Bij volledige deelname aan het onderzoek wordt een vergoeding van € 150,- (+ reiskosten) gegeven. De kans bestaat dat je na screening niet voldoet aan de voorwaarden en dus niet kunt deelnemen aan dit onderzoek. Je ontvangt dan geen vergoeding voor de screening. Eventueel gemaakte reiskosten worden wel vergoed.

Wie kan deelnemen?

De onderzoekers zijn op zoek naar mannen en vrouwen met PDS tussen de 18 en 70 jaar met een BMI onder de 35.

Meer informatie?

Als je interesse hebt of meer informatie wilt, kun je contact opnemen met Yala Stevens via snevets.alay.[antispam].@maastrichtuniversity.nl of 043-3884295.Prikkelbare Darm Syndroom Belangenorganisatie
Geen bezoekadres
Postbus 2597
8901 AB Leeuwarden
KvK-nummer: 32082218

ofni.[antispam].@pdsb.nl

eitartsinimda.[antispam].@pdsb.nl

negarvehcsidem.[antispam].@pdsb.nl

 

 

Word vriend van de PDSB! De voordelen op een rij: