Logoklein (Small) 

PRIKKELBARE DARM SYNDROOM BELANGENORGANISATIE

Na 1 januari 2020 is de PDSB geen vereniging meer maar een stichting.
Hier vind je de informatie over deze wijziging.

Oproep: Volg de cursus Van klacht naar veerkracht

Geplaatst op 10-12-2019  -  Categorie: Oproepen

Egel laptopOnderzoekers van de Open Universiteit Nederland zijn op zoek naar mensen tussen de 40 en 75 jaar om de online cursus Van klacht naar veerkracht te volgen, die gebaseerd is op Acceptance and Commitment Therapy (ACT) en de cursus vervolgens te beoordelen. 

ACT is een vorm van gedragstherapie die mensen leert op een flexibele manier om te gaan met (interne) obstakels, zodat men kan blijven investeren in de dingen die echt belangrijk voor iemand zijn. Het doel van ACT is het ontwikkelen van persoonlijke veerkracht.

Het doel van dit onderzoek is om te kijken of mensen met somatische klachten/pijnklachten baat hebben bij het volgen van de cursus Van klacht naar veerkracht. De cursus is niet gericht op specifieke klachten, maar is bedoeld om handvatten te bieden om persoonlijke veerkracht te ontwikkelen en actief in het leven te staan. De online cursus bestaat uit acht lessen die je geheel zelfstandig en op eigen tempo kunt doorlopen. Elke les bestaat uit een korte uitleg over het thema (via een videofragment) en bijpassende oefeningen.

  • Les 1 Stoppen met worstelen
  • Les 2 Ruimte maken
  • Les 3 Afstand nemen
  • Les 4 Zelfbeeld
  • Les 5 Aandacht
  • Les 6 Oriënteren
  • Les 7 Investeren
  • Les 8 Veerkracht 

Je kunt deelnemen als je tussen de 40 en 75 jaar bent. Je volgt dan de cursus en vult op drie verschillende tijdstippen een online vragenlijst in. De hoeveelheid tijd die je besteedt aan het doorlopen van de cursus staat je vrij (reken op minimaal 30 minuten per onderdeel). Het invullen van de vragenlijst zal per keer ongeveer een half uur in beslag nemen. Het onderzoek zal geheel online (via computer of tablet) worden uitgevoerd. Wil je meedoen of heb je nog vragen? Mail dan naar thcarkreevraanthcalknav.[antispam].@ou.nl of kijk hier.Prikkelbare Darm Syndroom Belangenorganisatie
Geen bezoekadres
Postbus 2597
8901 AB Leeuwarden
KvK-nummer: 32082218

ofni.[antispam].@pdsb.nl

eitartsinimda.[antispam].@pdsb.nl

negarvehcsidem.[antispam].@pdsb.nl

 

 

Word vriend van de PDSB! De voordelen op een rij: