Logoklein (Small)

 

PRIKKELBARE DARM SYNDROOM BELANGENVERENIGING

Online onderzoek Grip op Klachten

Geplaatst op 30-09-2015  -  Categorie: Oproepen

Heeft u Prikkelbare Darm Syndroom, fibromyalgie, chronisch vermoeidheidsyndroom of een andere aandoening waarvan de oorzaak (nog) niet bekend is? Dan kunt u meedoen aan dit online onderzoek.

Voor lichamelijke klachten zoals Prikkelbare Darm Syndroom, fibromyalgie of ME/CVS wordt lang niet altijd een oorzaak gevonden. In Nederland wordt er dan gesproken over Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten, meestal SOLK genoemd. SOLK veroorzaken veel leed bij patiënten, terwijl artsen niet altijd goed weten wat ze kunnen doen bij SOLK problemen.

Grip op Klachten
Een groep onderzoekers houdt zich bezig met het ontwikkelen van een online systeem genaamd Grip op Klachten. Het systeem is bedoeld om patiënten en hun huisartsen te ondersteunen bij de zorg voor hun klachten/aandoening. Het systeem bestaat onder andere uit online vragenlijsten en een online dagboek, waarmee heel nauwkeurig in kaart wordt gebracht waar iemand precies last van heeft, hoe het beloop van deze klachten is en welke factoren daar mogelijk aan bijdragen. Deze gegevens worden omgezet in een online rapport voor de huisarts en de patiënt.

Online onderzoek
Eerder dit jaar zijn interviews afgenomen met SOLK-patiënten en zorgverleners om inzicht te krijgen in de problemen die zij ervaren en wat zij graag zouden willen weten over de klachten.
Om op basis hiervan een rapport te ontwikkelen zijn er patiënten nodig die mee willen doen aan een online onderzoek. In dit online onderzoek willen we graag van u weten hoe belangrijk u verschillende onderwerpen vindt. Uw deelname helpt ons in het ontwikkelen van een systeem dat aansluit bij de gebruikers en helpt bij de verbetering van de zorg voor SOLK.  

Doe mee
De deelname aan het online onderzoek kost u ongeveer 30 minuten. Om mee te doen kunt u een e-mail sturen naar info.[antispam].@gripopklachten.nl. U ontvangt dan een persoonlijke link waarmee u deel kunt nemen.

Meer informatie: www.facebook.com/gripoponbegrepenlichamelijkeklachten