Logoklein (Small)

 

PRIKKELBARE DARM SYNDROOM BELANGENVERENIGING

Onderzoek PDS en probiotica

Geplaatst op 13-04-2016  -  Categorie: Oproepen

Wilt u meedoen aan dit onderzoek naar de invloed van probioticacapsules op Prikkelbare Darm Syndroom?

Egel probioticaDe darmflora speelt een rol bij Prikkelbare Darm Syndroom. Daarom vindt er onderzoek plaats naar de invloed van probiotica op PDS. Probiotica zijn levensvatbare bacteriën die zich (tijdelijk) in de darm vestigen als onderdeel van de darmflora en een positieve invloed op het lichaam kunnen hebben. 

In de afgelopen jaren zijn diverse bacteriestammen onderzocht op een mogelijke invloed op de klachten bij PDS. Eén van deze stammen is Lactobacillus plantarum LP299v.

PDS-patiënten gevraagd

Een Nederlandse leverancier van deze specifieke stam zoekt nu 100 deelnemers aan een eigen onderzoek. Personen die hieraan deelnemen moeten dagelijks 1 capsule met Lactobacillus plantarum LP299v innemen gedurende 2 maanden.

Om de resultaten te kunnen beoordelen vullen de deelnemers aan het begin van deze periode, na een maand gebruik, na twee maanden gebruik en een maand na afloop, een eenvoudige vragenlijst (9 vragen) in. Deze vragenlijst wordt ook gebruikt bij verschillende andere onderzoeken naar PDS. Na afloop kan zo gekeken worden of er een verandering in de PDS-klachten is.

Heeft u interesse om deel te nemen aan dit onderzoek? Stuur dan uiterlijk 30 april een email met uw naam, adres en leeftijd naar info@solgar.nl. Vervolgens wordt er contact met u opgenomen om de verdere stappen door te nemen.