Logoklein (Small) 

PRIKKELBARE DARM SYNDROOM BELANGENVERENIGING

Onderzoek met brood in Arnhem

Geplaatst op 09-04-2017  -  Categorie: Oproepen

Gezocht: broodliefhebbers in Arnhem voor oergranen-onderzoek

Onze moderne graansoorten bevatten meer fructanen (FODMAP) en stevigere gluten en minder mineralen en eiwitten dan oergranen. Sommige mensen met bijvoorbeeld Prikkelbare Darm Syndroom zijn extra gevoelig voor o.a. de hoeveelheid fructanen in moderne tarwesoorten. Het Louis Bolk Instituut werkt samen met biologische boeren en bakkers om lokale oergranen zoals spelt en emmer een nieuw leven in te blazen. De eerste oogsten zijn een succes en nu willen we testen of er ook lekkere en gezonde broden van gemaakt kunnen worden. Hiervoor zoeken wij testers!

Het concept is dat je 5 weken lang op woensdagochtend steeds een ander soort brood ophaalt bij het buurtcentrum. Na 2 dagen het brood te hebben gegeten vul je digitaal een korte vragenlijst in over de smaak en houdbaarheid van het brood en over hoe je je voelt. De rest van de week eet je je normale brood en graanproducten.

broodHet Louis Bolk Instituut zoekt:

  • vrouwen
  • vanaf 18 jaar
  • in het bezit zijn van een computer of smartphone
  • zonder glutenintolerantie (coeliakie)
  • die in de buurt wonen van de volgende wijken is Arnhem: De Lommerd in het Spijkerkwartier of De Nieuwe Hommel in Sint Marten of Het Sonsbeekkwartier.

Deelname en de broden zijn gratis en onder de deelnemers verloten ze een mand met streekproducten ter waarde van 50 euro.

Heb je interesse en wil je meer informatie? Mail dan naar njitap.o.[antispam].@louisbolk.nl. Je kunt je opgeven tot 1 mei. Het programma start 8 mei.

Louis BolkPrikkelbare Darm Syndroom Belangenvereniging
Geen bezoekadres
Postbus 2597
8901 AB Leeuwarden
KvK-nummer: 32082218

ofni.[antispam].@pdsb.nl

eitartsinimdanedel.[antispam].@pdsb.nl

 

 

Word lid! De voordelen op een rij: