Logoklein (Small) 

PRIKKELBARE DARM SYNDROOM BELANGENORGANISATIE

Na 1 januari 2020 is de PDSB geen vereniging meer maar een stichting.
Hier vind je de informatie over deze wijziging.

Nieuwe sprinters krijgen toilet

Geplaatst op 14-04-2016  -  Categorie: Nieuws

De NS gaat toch toiletten installeren in Sprinters. Lange tijd wilde de onderneming daar niet aan, maar op dat standpunt wordt nu teruggekomen.

Egel wcAlle nieuwe treinen worden uitgerust met toiletruimtes met een urinoir, een toilet, een wasbak en een verschoontafel voor baby's, bevestigt een NS-woordvoerder na berichtgeving van het AD.

De aanvankelijke weigering om toiletten in te bouwen in Sprinters zorgde voor veel kritiek. De Tweede Kamer vroeg in 2010 aan verkeersminister Melanie Schultz van Haegen (VVD) om in te grijpen, maar dat vond zij in tijden van crisis te duur.

Nieuw ontwerp

De installatie van een apart urinoir moet de treintoiletten vrouwvriendelijker maken. De NS werkte in samenwerking met de TU Delft aan een nieuw ontwerp. De nieuwe toiletruimtes moeten ervoor zorgen dat mensen niet alleen bij hoge nood naar het toilet gaan, maar het moet een ruimte worden waar mensen graag naartoe gaan, zegt TU Delft-onderzoeker Marian Loth in de krant.

Eind dit jaar

De eerste nieuwe Sprinter zal eind december gaan rijden. Dat gebeurt niet in de Randstad maar in het zuidoosten van het land. De NS kan nog niet zeggen op welk traject.

Voordat het zover is wordt de trein eerst uitvoerig getest. Dat gebeurt vanaf volgende maand. 

Bovendien moeten er acht werkplaatsen voor het onderhoud van de treinstellen worden aangepast en honderden machinisten en technici worden opgeleid. Dat neemt geruime tijd in beslag, zegt de NS.

Er zijn in totaal 58 Sprinters (.pdf) besteld bij de Zwitserse fabrikant Stadler. 

 

Bron: MLDSPrikkelbare Darm Syndroom Belangenorganisatie
Geen bezoekadres
Postbus 2597
8901 AB Leeuwarden
KvK-nummer: 32082218

ofni.[antispam].@pdsb.nl

eitartsinimda.[antispam].@pdsb.nl

negarvehcsidem.[antispam].@pdsb.nl

 

 

Word vriend van de PDSB! De voordelen op een rij: