Logoklein (Small) 

PRIKKELBARE DARM SYNDROOM BELANGENORGANISATIE

Na 1 januari 2020 is de PDSB geen vereniging meer maar een stichting.
Hier vind je de informatie over deze wijziging.

Motie openbare toiletten aangenomen

Geplaatst op 18-02-2018  -  Categorie: Nieuws

Begin februari werd de motie van Vera Bergkamp (D66) unaniem aangenomen door de Tweede Kamer. In deze motie roept Bergkamp het kabinet op om het aantal toiletten en de toegankelijkheid van toiletten te vergroten.

Egel wcIn Nederland is het slecht gesteld met het aantal openbare toiletten. Iedere Nederlander moet een publiek toegankelijk toilet met ruim 2560 anderen delen. Buikpatiënten ondervinden hier dagelijks hinder van. Uit onderzoek van de Maag Lever Darm Stichting blijkt zelfs dat een kwart van de buikpatiënten of mensen met incontinentie regelmatig of zelfs helemaal thuis blijft uit angst om geen toilet te vinden.

Motie Bergkamp

Met haar motie roept Vera Bergkamp van D66 de regering om in gesprek te gaan met partijen die de hoeveelheid openbare toiletten en de toegankelijkheid ervan kunnen vergroten. Een stap in de goede richting. Het geeft aan dat de Tweede Kamer het toiletprobleem serieus neemt en wil dat er gezamenlijk actie ondernomen wordt. En dat is precies wat wij ook willen. Samen kunnen we dit probleem oplossen en zorgen dat straks niet alleen de 2 miljoen buikpatiënten, maar ook ouderen, mensen met incontinentie, (zwangere) vrouwen en ouders met kleine kinderen met gerust hart op pad kunnen gaan.

Bron: Maag Lever Darm StichtingPrikkelbare Darm Syndroom Belangenorganisatie
Geen bezoekadres
Postbus 2597
8901 AB Leeuwarden
KvK-nummer: 32082218

ofni.[antispam].@pdsb.nl

eitartsinimda.[antispam].@pdsb.nl

negarvehcsidem.[antispam].@pdsb.nl

 

 

Word vriend van de PDSB! De voordelen op een rij: