Logoklein (Small) 

PRIKKELBARE DARM SYNDROOM BELANGENORGANISATIE

Na 1 januari 2020 is de PDSB geen vereniging meer maar een stichting.
Hier vind je de informatie over deze wijziging.

Mijn Re-integratieplan ondersteunt zelfregie zieke werknemers

Geplaatst op 22-02-2015  -  Categorie: Nieuws

Voor veel werknemers en werkgevers is het niet eenvoudig om ziekte en werk goed te combineren. Patiëntenorganisaties lanceren daarom Mijnreintegratieplan.nl: een online leerprogramma dat zieke werknemers steunt om zelf meer grip te krijgen op het re-integratietraject. Bedrijfsartsen en hun beroepsvereniging NVAB zijn nauw bij de ontwikkeling van Mijn Re-integratieplan betrokken. De eerste resultaten laten zien dat het programma bijdraagt aan een meer oplossingsgerichte samenwerking tussen zieke werknemer, werkgever en bedrijfsarts.

Mijn Re-integratieplan is een praktisch en persoonlijk hulpmiddel om balans te vinden in werk en leven. Het vergroot de kennis over re-integratie, biedt inzicht in belemmeringen en oplossingen, en stimuleert gespreksvaardigheden. Met Mijn Re-integratieplan kan een zieke werknemer:

  • leren wat er van hem en de werkgever verwacht wordt in een re-integratietraject
  • uitzoeken wat de belangrijkste redenen zijn waarom hij zijn werk niet (volledig) kan uitvoeren
  • uitzoeken welke aanpassingen of maatregelen kunnen helpen om weer (meer) aan het werk te gaan of te blijven
  • gesprekken voorbereiden en oefenen; - achtergrondinformatie lezen en uitprinten.

Op www.mijnreintegratieplan.nl is in een korte animatie te zien wat Mijn Re-integratieplan te bieden heeft. 

Mijn Re-integratieplan is het eindresultaat van het project Dialooggestuurde Re-integratie en is gebaseerd op vele ervaringen van zieke werknemers, deskundigen, onderzoek, bijeenkomsten en trainingen. Projectresultaten laten zien dat zieke werknemers zekerder in hun re-integratieproces staan, de gesprekken met de bedrijfsarts beter verlopen en er structureler wordt samengewerkt aan een terugkeer naar de werkvloer. Bedrijfsartsen zijn positief over de effecten en progressie van werknemers. Werknemers formuleren nieuwe doelstellingen, zoals meer voorbereiden, meer toelichten, pro-actief zijn, meer samenwerken en denken in oplossingen. 

Vanwege de online-beschikbaarheid van Mijn Re-integratieplan kan een zieke werknemer het gebruiken op een tijdstip en in een tempo dat hem past. Via www.mijnreintegratieplan.nl is eenvoudig een account aan te maken. Voor €34,95 kunnen werknemers gebruik maken van het programma in een veilig afgeschermde omgeving. Aanzienlijke kortingen gelden voor leden van de aangesloten patiëntenorganisaties of klanten van licentiehouders.

Download ook de flyer over Mijn Re-integratieplan.

 Prikkelbare Darm Syndroom Belangenorganisatie
Geen bezoekadres
Postbus 2597
8901 AB Leeuwarden
KvK-nummer: 32082218

ofni.[antispam].@pdsb.nl

eitartsinimda.[antispam].@pdsb.nl

negarvehcsidem.[antispam].@pdsb.nl

 

 

Word vriend van de PDSB! De voordelen op een rij: