Logoklein (Small) 

PRIKKELBARE DARM SYNDROOM BELANGENORGANISATIE

Na 1 januari 2020 is de PDSB geen vereniging meer maar een stichting.
Hier vind je de informatie over deze wijziging.

Leer omgaan met je chronische pijn en volg de cursus 'Sterk met Pijn'

Geplaatst op 03-12-2018  -  Categorie: Nieuws

Heb je chronische pijn en kun je een steuntje in de rug gebruiken? Geef je dan ook op voor de laagdrempelige cursus Sterk met pijn. De onderwerpen in de cursus sluiten goed aan bij de pijn- en vermoeidheidsklachten die ervaren worden bij PDS.

sterkmetpijnOver de cursus

In 10 bijeenkomsten ondersteunt de cursus je in je zoektocht om de regie weer in eigen hand te nemen en worden handvatten gegeven om hier mee aan de slag te gaan. Pijn kan een enorme impact op je leven hebben. Hoe je hiermee omgaat is voor iedereen anders natuurlijk, maar je hoeft dat niet alleen uit te vinden. Met elkaar zoeken we naar oplossingen. Sleutelwoorden in de cursus zijn dan ook: kijken naar je eigen mogelijkheden en zelf én samen doen. Iedere bijeenkomst duurt 2 uur. Vast onderdeel van de cursus is ook een bijeenkomst speciaal voor partners of naasten. Voor een succesvolle deelname wordt actieve deelname gevraagd, er is volop gelegenheid om ervaringen met elkaar te delen. Je gaat o.a. aan de slag met:

  • De meest voorkomende klachten
  • Oorzaken en herkenning
  • Balans tussen draaglast en draagkracht
  • Communicatie met je huisarts, je omgeving én jezelf
  • Kijken naar je eigen mogelijkheden en doelen stellen
  • Hoe ga ik verder na de cursus

Tijdens elke bijeenkomst is er ook aandacht voor het lichaam door het aanleren van een ontspanningsoefening. De cursus wordt begeleid door speciaal hiervoor getrainde vrijwilligers. Zij werken vanuit hun eigen ervaringsdeskundigheid en hebben zelf dus ook te maken met chronische pijn. Dat maakt deze cursus toegankelijk en extra bijzonder. De cursus is samengesteld door het Samenwerkingsverband pijnpatiënten naar 1 stem, een netwerk van verschillende patiëntenorganisaties.

Aanmelden

Heb je interesse in deelname aan de cursus óf wil je zelf deze cursus gaan begeleiden, neem dan vóór 1 januari contact met ons op via susruc.[antispam].@sterkmetpijn.nl. Op de website www.pijnpatientennaar1stem.nl/cursusdata/ vind je de datums en locaties waar deze cursus gegeven wordt. Op dit moment bedragen de kosten voor deelname € 60 (je moet lid zijn van één van de aangesloten patiëntenverenigingen). Wil je alvast een indruk krijgen van de cursus? Klik dan op deze link: https://youtu.be/cBO1bhvnPNc.

Heb je chronische pijn en wil je verder met jouw leven? Ben je er klaar voor om de volgende stap te nemen? Meld je dan snel aan voor de cursus.Prikkelbare Darm Syndroom Belangenorganisatie
Geen bezoekadres
Postbus 2597
8901 AB Leeuwarden
KvK-nummer: 32082218

ofni.[antispam].@pdsb.nl

eitartsinimda.[antispam].@pdsb.nl

negarvehcsidem.[antispam].@pdsb.nl

 

 

Word vriend van de PDSB! De voordelen op een rij: