Logoklein (Small) 

PRIKKELBARE DARM SYNDROOM BELANGENORGANISATIE

Na 1 januari 2020 is de PDSB geen vereniging meer maar een stichting.
Hier vind je de informatie over deze wijziging.

Lancering Pop Up PoepPaleis tijdens Nationale Poepdag 12 april

Geplaatst op 09-04-2017  -  Categorie: Nieuws

Op 12 april is het Nationale Poepdag. Op deze dag maken de Maag Lever Darm Stichting en het PoepPaleis ontlasting en het doorbreken van het poeptaboe bespreekbaar. Want je poep zegt veel over je gezondheid, maar we praten er liever niet over.

Vanuit het Eemplein in Amersfoort zijn er op woensdag 12 april diverse activiteiten. Zo is er de feestelijke lancering van het POP-UP PoepPaleis: een verrassend interactief spijsverteringskanaal, dat op een vrolijke en laagdrempelige manier een lastig onderwerp bespreekbaar maakt voor kinderen.

Pop-up Poeppaleis

Foto verteermuurFleur Imming, wethouder van Amersfoort, zal vanaf 14:00 uur het allereerste POP-UP PoepPaleis openen. Dit doet zij samen met Bernique Tool, directeur van de Maag Lever Darm Stichting, en Nieske en Tessie van het PoepPaleis. Dit alles gaat niet zonder lawaai. Ook wordt de 'Poepie song' gelanceerd, een lied geschreven door Nance en gericht op jonge kinderen.
Het POP-UP PoepPaleis leert kinderen en hun ouders op vrolijke wijze hoe je eten van mond tot kont gaat. Het PoepPaleis is gericht op kinderen tussen de 8 en 14 jaar en leeft kinderen op interactieve wijze over hun spijsvertering.
Aanmelden? Dat kan op www.poeppaleis.eventbrite.nl

Ronde tafel

Zo’n 100.000 kinderen in Nederland hebben obstipatie. Een kwart van de volwassen Nederlanders heeft last van darmklachten. Er zijn in Nederland 3 miljoen buikpatiënten. We lopen rond met tal van problemen, maar doen er vaak te weinig of te laat iets aan. Praten over ontlasting en de stoelgang doen we niet gemakkelijk in Nederland. Toch kan het ons helpen om verandering te realiseren. Hoe kunnen we darmproblemen voorkomen bij volwassenen en kinderen? We gaan daarover graag met je over in gesprek. Onder andere samen met: 

  • Vera Rempe, chirurg in de Proctoskliniek. Vera behandelt dagelijks mensen met anale klachten en vertelt waarom er in haar optiek een poeptaboe leeft in de samenleving.
  • Prof. dr. Marjolein Berger, hoogleraar huisartsengeneeskunde van de Rijksuniversiteit Groningen en mede-onderzoeker van BOKI (Behandeling van Obstipatie bij Kinderen)

Start: 15.30 uur, na de feestelijke opening van het Poeppaleis.
Locatie: KAdE Café (naast het Pop-Up Poeppaleis)
Aanmelden? Stuur een mail nedlemnaa.[antispam].@mlds.nl. Het maximaal aantal deelnemers is 15, wees er dus snel bij!

Kom langs op 12 april!

Ben jij ook zo benieuwd wat er binnenin het POP-UP PoepPaleis te zien is? Kom langs op Nationale Poepdag! Het belooft een gezellige middag te worden vol leuke activiteiten voor kinderen. We zien je graag op 12 april om 14.00 uur, op het Eemplein in Amersfoort. Tot dan!

Bron: Maag Lever Darm Stichting

Lees meer over het POP-UP PoepPaleis: een interview met bedenkers Nieske en Tessie.

PoeppaleisPrikkelbare Darm Syndroom Belangenorganisatie
Geen bezoekadres
Postbus 2597
8901 AB Leeuwarden
KvK-nummer: 32082218

ofni.[antispam].@pdsb.nl

eitartsinimda.[antispam].@pdsb.nl

negarvehcsidem.[antispam].@pdsb.nl

 

 

Word vriend van de PDSB! De voordelen op een rij: