logo

PRIKKELBARE DARM SYNDROOM BELANGENORGANISATIE

Keuzehulp voor behandelingen PDS

Geplaatst op 01-09-2020  -  Categorie: Nieuws

De Keuzehulp PDS is vanaf vandaag (1 september) beschikbaar. De Keuzehulp PDS ondersteunt je bij het kiezen van de behandeling die het best bij jou past. In de Keuzehulp PDS staan kenmerken en voor- en nadelen van verschillende behandelingen tegen PDS-klachten. 

keuzehulp-pdsHet vinden van de beste behandeling tegen alle symptomen van Prikkelbare Darm Syndroom kan lastig zijn. De Keuzehulp PDS biedt daarin uitkomst. De keuzehulp helpt je nadenken over wat voor jou belangrijk is bij het kiezen voor een behandeling. Heb je een voorkeur voor pillen, therapie of een dieet? Vind je het belangrijk dat een behandeling wetenschappelijk bewezen is? En moet deze vergoed worden of betaal je het zelf? De keuzehulp laat je hierover nadenken. 

De beste behandeling

De Keuzehulp PDS – beschikbaar via pdsb.nl/keuzehulp en https://bit.ly/KeuzehulpPDS – helpt patiënten om in het woud van de beschikbare behandelingen de voor hem of haar best passende weg te vinden. Wanneer je de diagnose PDS krijgt, zijn er veel verschillende behandelopties. Variërend van een dieet of therapie tot diverse medicatie. De wirwar aan (soms onbetrouwbare) informatie op internet kan dan extra verwarrend zijn. Patiënten weten vaak zelf niet wat ze het beste kunnen proberen. Ook samen met de (huis)arts is kiezen vaak lastig, omdat iedere behandeling weer zijn eigen voor- en nadelen heeft. De Keuzehulp PDS geeft hier een betrouwbaar overzicht en uitleg in, voor zowel patiënt als (huis)arts. De inhoud is zeer zorgvuldig samengesteld door een groep deskundigen van MDL-specialisten, huisartsen, andere zorgverleners en PDS-patiënten. 

Samenwerking

De keuzehulp komt voort uit de samenwerking tussen de Maag Lever Darm Stichting (MLDS), de Prikkelbare Darm Syndroom Belangenorganisatie (PDSB) en de Nederlandse Vereniging van Maag, Darm en Leverartsen (NVMDL). We bundelen onze krachten op weg naar een beter zorgpad voor mensen met PDS.

 

Download ook ons persbericht over de keuzehulp PDSPrikkelbare Darm Syndroom Belangenorganisatie
Geen bezoekadres
Postbus 2597
8901 AB Leeuwarden
KvK-nummer: 32082218

ofni.[antispam].@pdsb.nl

eitartsinimda.[antispam].@pdsb.nl

negarvehcsidem.[antispam].@pdsb.nl

 

 

Word vriend van de PDSB! De voordelen op een rij: