Logoklein (Small) 

PRIKKELBARE DARM SYNDROOM BELANGENVERENIGING

Enquête chronische pijn

Geplaatst op 10-08-2019  -  Categorie: Oproepen

Heb je langer dan 3 maanden Prikkelbare Darm Syndroom of een andere vorm van chronische pijn en ben je redelijk goed in Engels? Wil je dan deze anonieme enquête over een classificatie van chronische pijn invullen? Egel laptop

Naar de enquête

Classificatie chronische pijn

Op 25 mei keurde het bestuursorgaan van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) de nieuwe versie van de Internationale classificatie van ziekten (ICD-11) goed. Voor het eerst bevat de ICD-11 een classificatie voor chronische pijn. Een internationale groep van pijnspecialisten van de International Association for the Study of Pain (IASP) heeft de classificatie ontwikkeld.

Waarom is dit belangrijk?

De ICD is belangrijk voor bijvoorbeeld diagnoses, behandelingskeuze, onderzoek, beleidsbeslissingen en vergoedingen voor de gezondheidszorg. De hoop is dat de nieuwe classificatie van chronische pijn de toegang tot een adequate pijnbehandeling zal verbeteren, onderzoekers zal motiveren om meer te weten te komen over chronische pijn en het praten over chronische pijn vergemakkelijkt. Bovendien zal de ICD-11-classificatie chronische pijn zichtbaarder maken.

Onderzoek

marburg-uni-logoDe Universiteit van Marburg (Duitsland) is geïnteresseerd in hoe patiënten met chronische pijn denken over deze nieuwe ICD-11-classificatie van chronische pijn. Daarom voert een onderzoeksteam een patiëntenonderzoek uit. Patiënten die gedurende 3 maanden of langer chronische pijn hebben, kunnen deelnemen aan de enquête. Deelname duurt ongeveer 15 minuten. Gegevens worden anoniem verzameld. Alle vragen zijn in het Engels. De enquête bevat een korte video die een overzicht geeft van de nieuwe classificatie. De enquête zal tot half augustus online zijn.

Als je vragen hebt over de enquête of de nieuwe ICD-11-classificatie van chronische pijn, neem dan contact op met Beatrice Korwisi via isiwrok.ecirtaeb.[antispam].@staff.uni-marburg.dePrikkelbare Darm Syndroom Belangenvereniging
Geen bezoekadres
Postbus 2597
8901 AB Leeuwarden
KvK-nummer: 32082218

ofni.[antispam].@pdsb.nl

eitartsinimdanedel.[antispam].@pdsb.nl

 

 

Word lid! De voordelen op een rij: