Logoklein (Small) 

PRIKKELBARE DARM SYNDROOM BELANGENORGANISATIE

Na 1 januari 2020 is de PDSB geen vereniging meer maar een stichting.
Hier vind je de informatie over deze wijziging.

Bezoekers ZorgkaartNederland helpen anderen met kiezen

Geplaatst op 28-03-2016  -  Categorie: Nieuws  -  Bron: NPCF

Een groot deel van de bezoekers van ZorgkaartNederland schrijft waarderingen om anderen te helpen bij de keuze voor een goede zorgverlener. Bovendien vindt een ruime meerderheid van de bezoekers die waarderingen ook daadwerkelijk nuttig bij de keuze.

Dat blijkt uit onderzoek van ZorgkaartNederland onder ruim 1.800 gebruikers.

Ruim de helft van deze groep (56%) gebruikt ZorgkaartNederland voor het publiceren van waarderingen. De waarderingswebsite is echter ook waardevol voor anderen: 43% van de bezoekers geeft aan de website te bezoeken om zich te oriënteren op een zorgaanbieder of zorgverlener. Daarnaast zoekt 29% bevestiging van hun keuze als deze al is gemaakt. Oriënteren via onze website loont: bijna 82% van de gebruikers die dit deden, zegt dat ZorgkaartNederland heeft geholpen bij het kiezen van een goede zorgaanbieder.

Patiënten geven graag complimenten
Ruim 90% van de waarderingen is een voldoende (5,5 of hoger). De grootste groep van deze mensen geeft als hoofdreden voor het schrijven van de waardering dat ze de zorgverlener een compliment willen geven. Andere veelgenoemde redenen zijn dat de auteurs anderen willen helpen bij de keuze en dat ze graag transparantie in de zorg willen bewerkstelligen.

Bij de onvoldoendes ligt dat iets anders: de bezoekers willen juist het vaakst anderen informeren en voor transparantie zorgen. Een andere reden is dat ze de zorgverlener of -instelling suggesties willen doen voor verbeteringen. Weinig mensen geven aan puur de negatieve ervaringen van zich af te willen schrijven.

In het afgelopen jaar had 58% van de deelnemers 1 waardering geschreven, 36% had 2 tot 5 waarderingen op ZorgkaartNederland gepubliceerd.

Tot slot zegt 54% van de bezoekers in de toekomst vaker een waardering te willen plaatsen. 41% denkt dat misschien te doen. Slechts 5% denkt nooit meer een waardering op ZorgkaartNederland te schrijven.

Ook een waardering plaatsen? Ga dan hier naar ZorgkaartNederland.nl

Bron: NPCFPrikkelbare Darm Syndroom Belangenorganisatie
Geen bezoekadres
Postbus 2597
8901 AB Leeuwarden
KvK-nummer: 32082218

ofni.[antispam].@pdsb.nl

eitartsinimda.[antispam].@pdsb.nl

negarvehcsidem.[antispam].@pdsb.nl

 

 

Word vriend van de PDSB! De voordelen op een rij: