Logoklein (Small) 

PRIKKELBARE DARM SYNDROOM BELANGENVERENIGING

Aanmelden mogelijk voor cursus Sterk met pijn

Geplaatst op 14-08-2018  -  Categorie: Nieuws

Geïnteresseerden kunnen zich opgeven voor de cursus Sterk met Pijn. Deze cursus helpt mensen op een laagdrempelige manier op weg naar het beter omgaan met chronische pijn. De eerste cursussen starten in het najaar van 2018, verspreid over het land.sterkmetpijn

Chronische pijn kan het dagelijks functioneren flink kan beperken. De cursus Sterk met Pijn is opgezet vanuit het Samenwerkingsverband Pijnpatiënten naar één stem. De begeleiders van de cursus Sterk met Pijn, die zelf chronische pijn hebben (gehad), ondersteunen in de zoektocht om de regie weer in eigen hand te nemen. Sleutelwoorden zijn: ondersteunen, eigen mogelijkheden zoeken en zelf én samen doen.

Over de cursus

De cursus kent tien bijeenkomsten van twee uur: een introductiebijeenkomst (naasten zijn ook welkom), acht cursusbijeenkomsten (inclusief partnerbijeenkomst) en een terugkombijeenkomst, drie maanden na afloop van de cursus. Wekelijks worden oefeningen voor thuis besproken. De cursus biedt volop gelegenheid om ervaringen met elkaar te delen.

Aanmelden

De cursus is exclusief voor leden van de patiëntennorganisaties die zijn aangesloten bij het Samenwerkingsverband Pijnpatiënten naar één stem. De eigen bijdrage is 60 euro, die door sommige zorgverzekeraars wordt vergoed. Per cursus kunnen minimaal 6 tot maximaal 10 deelnemers zich aanmelden. Aanmelden is mogelijk door het intakeformulier in te vullen en te mailen naar susruc.[antispam].@sterkmetpijn.nl. Zodra bekend is of er bij jou in de buurt een cursus start, informeert de betreffende cursusbegeleider je over onder meer de locatie en cursusdata.

De volgende cursusdata zijn bekend:

  • Hilversum, Tergooi Ziekenhuis - Introductie/voorlichtingsbijeenkomst woensdag 5 september 19:00 / start cursus dinsdag 18 september
  • Gouda – Voorlichtingsbijeenkomst nader te bepalen / start cursus dinsdag 25 september 2018.
  • Groningen – Voorlichtingsbijeenkomst zaterdag 15 september 2018 / start cursus maandag 1 oktober 2018.
  • Amersfoort – Voorlichtingsbijeenkomst dinsdag 18 september 2018 / start cursus donderdag 4 oktober 2018.
  • Overijssel – Voorlichtingsbijeenkomst zaterdag 29 september 2018 / start cursus donderdag 4 oktober 2018.
  • Hoofddorp/Lisserbroek - Voorlichtingsbijeenkomst woensdag 17 oktober 2018 / start cursus dinsdag 30 oktober 2018.


Prikkelbare Darm Syndroom Belangenvereniging
Geen bezoekadres
Postbus 2597
8901 AB Leeuwarden
KvK-nummer: 32082218

ofni.[antispam].@pdsb.nl

eitartsinimdanedel.[antispam].@pdsb.nl

 

 

Word lid! De voordelen op een rij: