Logoklein (Small) 

PRIKKELBARE DARM SYNDROOM BELANGENORGANISATIE

Na 1 januari 2020 is de PDSB geen vereniging meer maar een stichting.
Hier vind je de informatie over deze wijziging.

Aandacht voor tekort openbare toiletten

Geplaatst op 18-02-2018  -  Categorie: Nieuws

Ruim een jaar geleden werd het platform www.waarkaniknaardewc.nl gelanceerd. Daar kan iedereen steun betuigen voor de noodzaak van meer openbare toiletten. Waar staan we nu?

Logo   hier kun je naar de wcHet afgelopen jaar is veel media-aandacht geweest voor het gebrek aan openbare toiletten. De 'wildplas' rechtszaak van Geerte Piening, waarin ze een boete voor wildplassen aanvocht omdat er geen vrouwenurinoir te vinden was, droeg hier zeker aan bij. En in november ging de blog van Carlijn Willemstijn, voorzitter van StomaJONG, viral. In het verhaal ‘Vernederend’ beschrijft ze haar ervaringen met een lekkende stoma terwijl ze in een vreemde stad is. Haar verhaal werd massaal door de media opgepikt.

Lobby richting gemeenten en Tweede Kamer

Ook in de politiek zijn het afgelopen jaar vorderingen gemaakt. Zo ligt er een lobbyplan en worden vrijwilligers geworven om in hun gemeente te lobbyen voor meer openbare of opengestelde toiletten. In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart gaan de lobbyvrijwilligers gesprekken voeren met (kandidaat-)raadsleden, wethouders en (na de verkiezingen) met de onderhandelaars van de nieuwe coalities.
Daarnaast bestaat al een redelijk overzicht van de lopende lokale initiatieven en zijn de eerste contacten met gemeenten en ondernemersverenigingen gelegd. De Maag Lever Darm Stichting (MLDS) gaat nu de gesprekken met gemeenten en de Tweede Kamer een flinke zwengel geven. Bovendien voert de MLDS gesprekken met andere organisaties die de roep om meer toiletten zouden kunnen versterken binnen een bredere ‘Toiletalliantie’.

Teken de steunbetuiging

In 2016 lanceerde de Maag Lever Darm Stichting het platform www.waarkaniknaardewc.nl samen met de Crohn en Colitis Ulcerosa Vereniging Nederland (CCUVN), de Prikkelbare Darm Syndroom Belangenvereniging (PDSB), de Stoma Vereniging en de Stichting voor Patiënten met Kanker aan het Spijsverteringskanaal (SPKS). Op dit platform kunnen mensen een steunbetuiging tekenen voor meer openbare toiletten. Bovendien kunnen bedrijven hun toilet aanmelden bij de HogeNood app of Medisch HogeNood app.

Bron: Maag Lever Darm Stichting

HKINDWC banner 1200x628Prikkelbare Darm Syndroom Belangenorganisatie
Geen bezoekadres
Postbus 2597
8901 AB Leeuwarden
KvK-nummer: 32082218

ofni.[antispam].@pdsb.nl

eitartsinimda.[antispam].@pdsb.nl

negarvehcsidem.[antispam].@pdsb.nl

 

 

Word vriend van de PDSB! De voordelen op een rij: