Logoklein (Small)

 

PRIKKELBARE DARM SYNDROOM BELANGENVERENIGING

PDS(B) in de media

Zomer 2016Egel krant

De afgelopen maanden zijn er veel artikelen in de papieren media verschenen over PDS en de PDSB, waar de PDS Belangenvereniging allemaal aan meegewerkt heeft:

Glutenvrij onnodig bij darmklacht

In april verscheen het artikel Glutenvrij onnodig bij darmklacht in Dagblad van het Noorden en Leeuwarder Courant. Het artikel gaat met name over 3 mogelijke behandelingen: het FODMAP-dieet, hynotherapie en pepermuntoliecapsules.
Meer informatie

Wat doe ik

In mei stond PDSB-vrijwilliger Fien Stellingwerff Beintema met een klein stukje in Libelle in de rubriek ‘Wat doe ik’ over haar vrijwilligerswerk.

20160511 Ditdoeik Fien PDSB in Libelle

Klachten PDS vaak onbegrepen & Vermindering klachten PDS

In juni verschenen 2 artikelen Klachten PDS vaak onderschat en onbegrepen en Vermindering klachten PDS in de special Orgaan in weefsel bij o.a. de Volkskrant. De PDS Belangenvereniging heeft meegewerkt aan het artikel 'Klachten PDS vaak onderschat en onbegrepen'. Hierin staat algemene informatie over wat PDS is en wat de gevolgen kunnen zijn.  
Meer informatie

Prikkelbare Darm Syndroom geen aanstelleritis noemen

In juni verscheen het artikel Prikkelbare Darm geen aanstelleritis noemen in de Telegraaf. 
Meer informatie

Prikkelbare Darm Syndroom onterecht gestigmatiseerd als psychisch

In juni hebben de PDSB en WillPharma gezamenlijk het persbericht Prikkelbare Darm Syndroom onterecht gestigmatiseerd als psychisch verzonden. Het persbericht bevat de resultaten van een enquête die we hebben gehouden onder zo'n 600 PDS-patiënten. Veel (digitale) media plaatsen het persbericht.
Meer informatie

Lijfgeheimen

In juni liet PDS-patiënt Sylvia zich interviewen over haar Prikkelbare Darm Syndroom voor de rubriek Lijfgeheimen in Libelle. Ze heeft behoorlijk ernstige PDS-klachten die ze vroeger zoveel mogelijk geheim wilde houden, maar nu komt ze er openlijk voor uit.
201606 Libelle Lijfgeheimen Sylvia PDSMeer informatie

13 vragen over Prikkelbare Darm Syndroom

In juli verscheen het artikel 13 vragen over Prikkelbare Darm Syndroom in Plusmagazine, Plusonline en op Gezondheidsnet. In het artikel staat wat PDS is, hoe vaak het voorkomt, wat mogelijke oorzaken kunnen zijn, hoe de diagnose plaatsvindt en hoe het behandeld kan worden. Uiteraard wordt ook verwezen naar de PDSB.
Meer informatie

Heb ik coeliakie

De PDSB werkte mee aan de campagne ‘Heb ik coeliakie’, waarmee de Nederlandse Coeliakie Vereniging mensen met coeliakie op wil sporen die nog niet weten dat ze de ziekte hebben. Velen van hen hebben de diagnose PDS. We worden dan ook genoemd op hun website hebikcoeliakie.nl.
Meer informatie


Prikkelbare Darm Syndroom Belangenvereniging
Geen bezoekadres
Postbus 2597
8901 AB Leeuwarden
KvK-nummer: 32082218

ofni.[antispam].@pdsb.nl

eitartsinimdanedel.[antispam].@pdsb.nl

Word lid! De voordelen op een rij: